Переселенка з Маріуполя працює педіатром у Львові

Переселенка з Маріуполя працює педіатром у Львові

Переселенка з Маріуполя працює педіатром у Львові
. Суспільне Львів

Тетяна Ладик — переселенка з Маріуполя відновила свою роботу педіатра у Львові. У Маріуполі її кабінет зруйнували окупанти. Влітку жінка виїхала з тимчасово окупованого міста до Львова. Тут влаштувалась педіатром у центрі "Я — Маріуполь". Свою історію жінка розповіла Суспільному.

До початку повномасштабного вторгнення у Маріуполі у жінки був свій кабінет.

"Ми з любов'ю облаштовували його. Потім купили дітям столик, поставили там олівці, іграшки, машинки. Вони в нас дуже полюбляли бути, як зайшли, то одразу до того столика", — каже переселенка з Маріуполя Тетяна Ладик.

У березні туди прилетів снаряд. Боєприпас пролетів просто крізь стіну. З кожним днем ситуація у місті лише погіршувалась.

"Літаки вже почали літати, і з дому вийти було неможливо, дуже страшно. Я знаходилася вдома. У мене квартира на першому поверсі, то був маленький коридорчик, де можна було якось сховатися, і спала я там, ставила стільці", — каже Тетяна Ладик.

У червні жінці вдалось виїхати з Маріуполя. Покинути місто допомогли волонтери. Переїхала Тетяна до Львова. Тут влаштувалась педіатром у центрі підтримки переселенців "Я — Маріуполь".

"Наш головний лікар центру, де ми працювали, сказав, що тут можна поновити свою роботу. Зараз ми організуємо все, щоб ми працювати та щоб для маріупольців була можливість звернутися з дітьми до лікаря і отримати направлення електронне", — каже Тетяна Ладик.

У майбутньому жінка мріє повернутись у звільнений Маріуполь та приймати пацієнтів у рідному кабінеті.

Читайте також

Брат зник безвісти. Розповідь маріупольки, яка евакуювалася з міста у вересні

На початок