"Здоровий глузд переможе", - Луцькрада про відновлення громадського транспорту

"Здоровий глузд переможе", - Луцькрада про відновлення громадського транспорту

"Здоровий глузд переможе", - Луцькрада про відновлення громадського транспорту
. Суспільне Волинь

Під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки у Луцьку обговорювали можливість відновити у обласному центрі рух транспорту. Зі слів виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, Луцьк не може самостійно прийняте таке рішення.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу, громадський транспорт у обласному центрі спинився 19 березня. З 22 травня, після послаблення карнатину в деяких регіонах країни громадський транспорт запрацював.

Через рівень захворюваності на Волині МОЗ вніс область до списку регіонів, де до запуску громадського транспорту ще не готові.

Зі слів виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта місто не може самостійно відновити рух маршруток та тролейбусів. Вирішувати має комісія ОДА.

"Здоровий глузд переможе", - Луцькрада про відновлення громадського транспорту
"Здоровий глузд переможе", - Луцькрада про відновлення громадського транспорту. UA.Волинь

в.п., Луцького міського голови Григорій Пустовіт: "Справа в тому, що місто позбавили права запускати власний транспорт. В останній постанові Кабінету Міністрів чітко сказано, що право приймати рішення про роботу громадського транспорту надається регіональним комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки. В нас така регіональна комісія одна - це обласна."

Станом на 28 травня у Луцьку 168 випадків інфікування коронавірусною інфекцією. З них 5 летальних. Нагадаємо, як пояснили в Кабміні, послаблювати карантин можна, якщо протягом тижня на кожні сто тисяч населення буде не більше 12-ти нових інфікованих на день. у Луцьку, зі слів Григорія Пустовіта інцидентність захворювання не перевищує встановлену урядом.

в.п., Луцького міського голови Григорій Пустовіт: "Якщо Уряд каже, що коефіцієнт більше 12 інфікованих на 100 тисяч, то не запускати громадський транспорт, а якщо менше, то можна запускати. Так ось, у Луцьку коефіціент 10,3. Але рішення за обласною комісією. Я сподіваюся, що здоровий глузд переможе."

У Луцькраді кажуть, направили лист до обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, де обґрунтувли, чому Луцьк повинен приймати самостійне рішення про запуск транспорту.

ЩО ВІДОМО:

- 25 березня уряд ввів надзвичайну ситуацію та карантин в Україні. Нині його продовжено до 22 травня з послабленнями.

- Урядовці продовжили карантин в Україні до 22 червня.

- Через відсутність громадського транспорту луцькі пенсіонери добираються до дач пішки.

- Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що нині до переходу на другий етап послаблення карантину не готові 8 регіонів країни.

- Як поновлять роботу транспорту. Мінінфраструктури представило план.

На початок