Долучається бізнес: на Київщині побільшало "пунктів незламності"

Долучається бізнес: на Київщині побільшало "пунктів незламності"

Долучається бізнес: на Київщині побільшало "пунктів незламності"
. Фото: КОВА

У Київській області збільшується кількість "пунктів незламності". Станом на 29 січня у регіоні функціонують 438 таких локацій, всередині січня було 421. Про це повідомляє пресслужба Київської обласної військової адміністрації.

За даними відомства, найбільше "пунктів незламності" розгорнули органи місцевого самоврядування – 291. Державна служба з надзвичайних ситуацій створила 65 таких об’єктів. Долучається до створення локацій все більше представників відповідального бізнесу. Наразі підприємці відкрили 82 пункти. Перелік адрес можна знайти за посиланням або на сайті Київської ОВА.

У "пунктах незламності" можна підзарядити телефон, отримати доступ до Інтернету, зігрітися. Там є генератори, доступ до інтернету, запаси води та їжі. Облаштування пунктів триває. Представники Київської ОВА перевіряють локації для усунення недоліків. Кожен відвідувач може залишити зворотний зв’язок щодо роботи пункту, заповнивши спеціальну гугл-форму чи зателефонувавши на "гарячу лінію" Київської ОВА за номером: (044) 363 07 34.

Що відомо про "пункти незламності" у Київській області

Після масованого обстрілу військами РФ 23 листопада в Україні почали розгортати "пункти незламності" — це місця, де в разі тривалого відключення світла через обстріли, людина може підзарядити мобільні пристрої, зігрітись та випити гарячі напої. Пункти можна знайти на онлайн-мапі.

На кінець грудня минулого року у Київській області діяли 412 "пунктів незламності". Очільник КОВА тоді говорив, що деякі з них потребують дооблаштування. На початку 2023 року на Київщині діяв 421 "пункт незламності".

З'явилася інтерактивна мапа пунктів обігріву, які створені у Київській області. На карті позначені пункти в усіх семи районах області.

Мешканці Київщини можуть поділитися враженнями про перебування у "пунктах незламності". Відгуки допоможуть виправити недоліки та поліпшити роботу таких об’єктів.

У Бучі з’явилась "юрта незламності". А В Ірпені запустили автобус як мобільний пункт обігріву.

Читайте також

Київщина отримала 55 старлінків

На початок