У Миколаєві зменшилася кількість лікарів та пацієнтів

У Миколаєві зменшилася кількість лікарів та пацієнтів

У Миколаєві зменшилася кількість лікарів та пацієнтів
. Ілюстративне фото: УНІАН

4095 лікарів та медичних працівників приймали пацієнтів від початку повномаштабного російського вторгнення, що на 20 відсотків менше ніж у довоєнний час. 28 молодих спеціалістів та 90 лікарів-інтернів під час війни стали до роботи.

Про роботу миколаївських медиків у період війни на підсумковій колегії управління охорони здоров’я кореспондентам Суспільного розповіла начальниця управління Ірина Шамрай.

"Протягом цієї агресії у нас було проліковано понад 5 200 поранених, в тому числі 608 цивільних. Заклади охорони здоров’я впоралися з усім", — розповіла Ірина Шамрай.

Миколаївські лікарні також приймали пацієнтів з Херсона та Херсонської області. Коли активні бойові дії відбувалися за 20 кілометрів від міста, в лікарні Миколаєві переводили пацієнтів з передової.

За 11 місяців війни зменшилася кількість "маленьких" пацієнтів та кількість пологів.

"Дітей у нас до війни було понад 84 тисяч, під час активних бойових дій було всього 23 тисячі дітей. Пологові будинки в нас всі три працювали протягом війни. Народилося у нас 1 608 дітей. Це у 2,5 раза менше ніж у мирний час. Де було 4 500 пологів. 25 двієнь ми маємо в тому числі", — сказала начальниця управління здоров'я.

Також за 2022 рік колективи міських лікарень поповнили 86 лікарів-інтернів. 17 з них — перші випускники медичного інституту Чорноморського національного університету ім. Петра Могили. 28 лікарів, які раніше проходили інтернатуру, стали до роботи.

Читайте також

"Бухгалтеру" зі Снігурівки, що на Миколаївщині, повідомили про підозру в колабораціонізмі

Родини з двох громад Миколаївщини отримали планшети та канцтовари для навчання

Миколаївці вшанували пам'ять жертв Голокосту

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube, Facebook та Instagram.

На початок