"Ключове тепер — швидкість та обсяг": Зеленський подякував союзникам за рішення щодо "Леопардів" та "Абрамсів"

"Ключове тепер — швидкість та обсяг": Зеленський подякував союзникам за рішення щодо "Леопардів" та "Абрамсів"

"Ключове тепер — швидкість та обсяг": Зеленський подякував союзникам за рішення щодо "Леопардів" та "Абрамсів"
. Президент Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський подякував лідерам Німеччини й США за рішення надати Україні танки Leopard 2 і M1 Abrams, зазначивши, що провідне значення тепер має їхня кількість та швидкість постачання.

Про це він заявив під час відеозвернення 25 січня.

"Я дякую всім нашим союзникам за готовність передати нам сучасні й дуже потрібні танки. Все це доводить найважливіший факт для світу зараз — факт, що свобода тільки міцнішає. І те, як об’єднано ми всі працюємо для посилення свободи, для захисту України і Європи, — це історичне досягнення лідерів, які працюють зараз", — зазначив він.

Президент заявив, що велике значення тепер мають швидкість та обсяги постачань.

"Ключове тепер — швидкість та обсяг. Швидкість тренування наших військових, швидкість постачання танків в Україну. Обсяг танкової підтримки. Ми маємо сформувати такий танковий кулак, такий кулак свободи, після ударів якого тиранія вже не підніметься", — наголосив гарант.

Зеленський відзначив, що є прогрес і в інших аспектах оборонної співпраці Україні з союзниками.

"Говорив сьогодні з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Маємо відкрити постачання також далекобійних ракет для України, важливо — ми маємо розширювати й нашу співпрацю в артилерії, ми маємо вийти на постачання літаків для України. І це мрія. І це завдання. Важливе завдання для всіх нас", — розповів політик.

Він наголосив, що від обсягів допомоги світу Україні залежить те, як швидко закінчиться агресія Росії, а також надійність гарантій безпеки для України та всіх її партнерів після війни.

Окрім того, глава України відзначив рішення, ухвалені ЄСПЛ та ЮНЕСКО.

"Європейський суд з прав людини оголосив своє рішення про прийнятність справи щодо захоплення Росією територій сходу України у 2014 році та щодо масштабного порушення окупантами прав людини. Це поки проміжне юридичне рішення. Але завдяки цьому рішенню ми стали ближчими до того дня, коли Росія буде притягнута до відповідальності за агресію, і так само масштабно з юридичного погляду, як масштабно Росія вклалася у це зло", — сказав Зеленський.

Він додав, що ЮНЕСКО внесла історичний центр Одеси до списку Всесвітньої спадщини. під загрозою.

"Під загрозою через розв’язану Росією війну. Цей міжнародний крок допоможе нам захищати нашу Одесу. Україна й світ дають захист. Росія не здатна дати нічого, окрім терору й ударів. Це – факти", — підкреслив гарант.

Президент також подякував за слова підтримки й привітання, які почув і побачив у свій день народження від військових, лідерів і звичайних людей — як українців, так й іноземців.

"І побажання у нас із вами одне, я вважаю, насправді. Спільне побажання. Це перемога. Ми це зробимо. Робимо все заради перемоги України. І вона буде. Я знаю", — підсумував Володимир Зеленський.

Читайте також

США передадуть Україні танки Abrams

Німеччина передасть Україні танки Leopard 2

"Збільшить наш танковий потенціал в рази": командир Залізної бригади про передачу Україні Leopard 2

Німеччина не проти передачі Польщею танків Leopard Україні — Бербок

Україна попросила у Німеччини танки на сьомий день війни — Мельник

Leclerc, Leopard 2, Challenger 2 — що відомо про танки, які може отримати Україна

Скільки танків Leopard потребує ЗСУ? Розповідає генерал-лейтенант у відставці

На початок