Біатлон: Кубок IBU
Біатлон: Кубок IBU
Результат індивідуальної гонки на Євро переглянули після протесту тренера чемпіонки: у Джими – "срібло", а не "бронза"

Результат індивідуальної гонки на Євро переглянули після протесту тренера чемпіонки: у Джими – "срібло", а не "бронза"

Чемпіонат Європи з біатлону розпочався жіночою індивідуальною гонкою, за результатами якої усі п'ять українок фінішували у топ-40, а Юлія Джима фінішувала третьою та виграла "бронзу".

На першому місці гонку завершила 25-річна італійка Мікела Каррара, а другою фінішувала 22-річна німкеня Ліза Марія Спарк. Результати гонки були зафіксовані, усі готувалися до церемонії нагородження, а в трансляції уже показували нарізки медалісток індивідуальної гонки.

Однак за певну кількість часу на стадіоні було оголошено, що церемонія нагородження затримується, оскільки було подано протест на результат гонки.

І у підсумку за 30 хвилин судді оголосили рішення: Мікела Каррара отримала дві додаткові хвилини штрафу (за промахи), відтак опустилася з першого на одинадцяте місце. Юлія Джима, відповідно, піднялася з третього на друге місце, а чемпіонкою Європи стала Ліза Марія Спарк.

Що відбулося?

Організатори першою повідомили про зміну рішення саме Каррару, до якої підійшли і сказали, що їй додали дві хвилини штрафу на другому вогневому рубежу. "Усе гаразд", - відповіла італійка.

Протест подав саме італійський тренер, який вважав, що під час стрільби Каррари на вогневому рубежі відбулося щось дивне.

"Хтось стріляв по моїх мішенях на другій стрільбі, я не бачила цього. Вважаю, що це добре рішення. Але це зайняло так багато часу, тож це трохи дивно. Чи це був фейрплей? Так, мій тренер одразу сказав, що було щось дивне. Тож добре, що усе вирішилося", - прокоментувала Каррара одразу після зміни рішення.

Тобто виходить, що тренер збірної Італії проявив фейрплей, побачивши, що під час другої стрільби його біатлоністки хтось інший стріляв по її мішені. Відтак, результати були переглянуті: Каррарі зарахували два промахи і відповідно дві хвилини штрафу. Вона опустилася на 11-е місце.

Міжнародний союз біатлоністів підтвердив, що протест подав саме тренер Італії.

Читайте також: Юлія Джима – срібна призерка чемпіонату Європи в індивідуальній гонці! Результати гонки змінені

На початок