Борис Джонсон приїхав з візитом в Україну

Борис Джонсон приїхав з візитом в Україну

Борис Джонсон приїхав з візитом в Україну
. Прем'єр-міністр Великої Британії у 2019-2022 роках, фото: AP

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сьогодні відвідав Бородянку на Київщині. Про це Суспільному повідомив в.о селищного голови Бородянки Георгій Єрко.

Експрем'єр Британії оглянув місто та наслідки російських бомбардувань.

Фотограф Джиммі Раштон повідомив, що Джонсон відвідав Бучу та інші околиці Києва і опублікував відео візиту.

Джонсон приїхав в Україну через кілька днів після того, як отримав відзнаку почесного громадянина Києва під час засідання Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

Що відомо про візити Бориса Джонсона до України під час війни

Борис Джонсон очолював британський уряд з 24 липня 2019 по 6 вересня 2022 року. 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади керівної Консервативної партії.

Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.

У липні мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що Борис Джонсон став почесним громадянином Одеси. Політика нагородили Почесним знаком імені Григорія Маразлі І, ІІ, ІІІ ступенів.

Читайте також

Борис Джонсон отримав відзнаку почесного громадянина Києва

На початок