Попередні причини трагедії у Броварах можуть бути відомі до кінця наступного тижня – Веніславський

Попередні причини трагедії у Броварах можуть бути відомі до кінця наступного тижня – Веніславський

Попередні причини трагедії у Броварах можуть бути відомі до кінця наступного тижня – Веніславський
. Місце падіння гелікоптера в Броварах, 18 січня 2022 року Фото: Getty Images

Найближчим часом будуть відомі перші результати розслідування щодо причин авіакатастрофи у Броварах, що сталася 18 січня. Розслідування триває.

Про це в ефірі Національного телемарафону заявив представник Президента у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Він зазначив, що розслідування причин падіння гелікоптера триває. За словами депутата, за версією Служби безпеки України, розглядаються кілька головних факторів. Про причини наразі говорити зарано, хоча процес розслідування йде дуже інтенсивно.

"Найближчими днями, я думаю, ми отримаємо більш-менш зрозумілу картину того, що відбулося", — сказав Веніславський. Він висловив сподівання, що це станеться до кінця наступного тижня.

Що відомо про падіння гелікоптера у Броварах 18 січня

У Броварах Київської області впав гелікоптер, унаслідок катастрофи загинуло керівництво МВС — міністр Денис Монастирський, державний секретар міністерства Юрій Лубкович та перший заступник міністра Євгеній Єнін. За останніми даними загинули 14 людей, з них одна дитина. Отримали поранення 25, з них — 11 дітей. Кабмін створив робочу групу для розслідування авіакатастрофи.

В СБУ повідомили, що розглядають кілька версій трагедії. Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що, аби встановити причини падіння гелікоптера знадобиться чимало часу. Спеціально створена робоча група визначить усі фактори, які могли спричинити авіакатастрофу.

У Броварах оголосили триденну жалобу за загиблими у авіакатастрофі. Станом на вечір 19 січня у лікарнях перебували 15 людей, зокрема, 6 дорослих та 4 дитини потрапили до опікового центру у Києві. Дві родини постраждалих виїхали на лікування за кордон.

У Броварах підтвердили загибель матері трьох дітей, яка привела їх у садочок у день трагедії. Жінку розшукували родичі.

21 січня у Києві попрощалися з загиблими унаслідок авіакатастрофи керівниками і працівниками МВС. У Броварах 21 січня прощалися з 5-річною дівчинкою і її мамою, які загинули під час пожежі в дитсадку, що виникла після падіння гвинтокрила.

Читайте також

У Ніжині попрощалися з екіпажем, який загинув у авіакатастрофі гвинтокрилу в Броварах

На початок