Через освячення води священником УПЦ (МП) голова Рівнеоблради викликав на розмову керівника водоканалу

Через освячення води священником УПЦ (МП) голова Рівнеоблради викликав на розмову керівника водоканалу

Доповнено
Через освячення води священником УПЦ (МП) голова Рівнеоблради викликав на розмову керівника водоканалу
. Фото: сайт Рівнеоблводоканалу

Голова Рівненської облради доручив директору водоканалу розібратись, чому воду в резервуарах насосної станції на Водохреще освячував священник УПЦ (МП). Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті ради. Таким чином влада відреагувала на дописи користувачів соцмереж, які висловили обурення цим фактом. Серед них і рівненська нардепка Соломія Бобровська.

Чому про цю тему говорять

Як повідомила у своєму Facebook народна депутатка з Рівного Соломія Бобровська, 19 січня у Рівнеоблводоканалі провели обряд освячення води в резервуарах на насосних станціях. За даними видання Горинь.інфо, на підприємство запросили протоієрея Михайла Петрова, благочинного Гощанського благочиння УПЦ (МП).

“Тобто, всі рівняни і гості області вчора користувались водою з “особливими властивостями” від людей, які підтримують церкву терористів. Андрій Карауш (нардепка відмітила голову облради), це як так, Рівнеоблводоканал - уже пішов в підтримку рпц?”, — йдеться у дописі депутатки.

освячення води Рівне
Скрін зі сторінки водоканалу, оприлюднений у Facebook нардепки Соломії Бобровської

Сам допис про освячення води в Горбакові зі сторінки Водоканалу прибрали

Читайте також: У Раді зареєстрували законопроєкт про заборону релігійних організацій пов'язаних з РФ

Реакція голови облради

Голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, який до цієї посади керував водоканалом, викликав на розмову в. о. керівника підприємства Андрія Грухаля. Як зазначили на офіційному сайті ради, приводом став саме інцидент на Горбаківському водозаборі.

”Це дикість і безглуздя! У час, коли ми боремося з російськими терористами на фронті і усіх можливих політичних майданчиках, стається оця провокація! Цинізм!!! Церква, яка благословляє росіян заливати кров’ю Україну однією рукою, другою святить тут воду?!!”, — цитує пресслужба голову облради.

У повідомленні додали, що в.о. директора водоканалу розбирається, чому сталась ця ситуація і “невдовзі будуть прийняті кардинальні рішення щодо людей, які організували цю провокацію”.

Через освячення води священником УПЦ (МП) голова Рівнеоблради викликав на розмову керівника водоканалу
Голова Рівнеоблради Андрій Карауш (зліва) та в.о. директора водоканалу Андрій Грухаль. Фото: Рівнеоблрада

Освячення — не перше

Священник Михайло Петров, який освячував воду у Горбакові у 2023 році, робив це на водозаборі не вперше. Пошукова система Google видає новини із ним і в попередні роки. Про це також звітували на офіційному сайті Рівнеоблводоканалу, на скрині нижче один із прикладів.

освячення води Рівне
Фото: скрин із сайту Рівнеоблводоканалу

Суспільне намагається отримати позицію Рівненської єпархії УПЦ з цього приводу, речник Василь Начев пообіцяв прокоментувати це завтра.

ДОПОВНЕНО 21:45

Працівника, який привів священника УПЦ (МП) на водозабір освятити воду, звільнили. Як повідомили у пресслужбі Рівнеоблводоканалу, він порушив пропускний режим, відтак “на територію стратегічного об’єкту потрапили сторонні люди”.

ДОПОВНЕНО 21 січня, 14:00

Речник єпархії Василь Начев у коментарі Суспільному сказав таке:

"Наш священник освячував там з 2008 року. Для мене дивно те, що голова обласної ради, який очолював водоканал, сам був присутній неодноразово під час освячення і йому не здавалось дивно чи дикістю. А сьогодні він чомусь назвав це дикістю. Наші храми насправді в ці дні були багатолюдні, там молились і матері наших воїнів, самі захисники. То їх також рахують московитами?"

Читайте також

  • На Рівненщині відновили перевірки заправок, які призупиняли через війну
  • Евакуйований з Харківщини бізнес підприємець відкрив у Рівному і планує вийти на європейський ринок
  • Рівненський Верес зіграє шість спаринг-матчів у Туреччині. Які будуть суперники

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок