Майже два мільйони компенсації та поновлення на посаді прокурора: суд задовольнив позов голови Вінницької облради

Майже два мільйони компенсації та поновлення на посаді прокурора: суд задовольнив позов голови Вінницької облради

Майже два мільйони компенсації та поновлення на посаді прокурора: суд задовольнив позов голови Вінницької облради
. Вячеслав Соколвий. Фото: Вінницька облрада

Виплатити майже два мільйони гривень компенсації та поновити на посаді прокурора області. Таке рішення Вінницький окружний адміністративний суд прийняв щодо чинного голови облради Вячеслава Соколового.

Позовну заяву до суду щодо незаконного звільнення з посади прокурора області Соколовий подав у липні 2022.

Очолював обласну прокуратуру він з квітня 2014 року. Звільнили ж його на початку вересня 2019 року. Таке рішення стосовно майже всіх обласних прокурорів тоді прийняв новопризначений Генпрокурор Руслан Рябошапка. Згодом Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти Рябошапки та виявила факти щодо порушень у його діяльності.

У травні 2022 року слідчий Державного бюро розслідувань повідомив, що процедура звільнення відбувалася із порушенням законодавства, тому Вячеслава Соколового визнали потерпілою особою. Тож він подав позовну заяву до суду.

Вінницький окружний адміністративний суд виніс рішення поновити Вячеслава Соколового на посаді прокурора та в органах прокуратури або на рівнозначній посаді тій, яку він обіймав до звільнення, з 10.09.2019. Також прийнято рішення "стягнути з обласної прокуратури на користь Соколового середній заробіток за час вимушеного прогулу за період з 10.09.2019 по 08.12.2022 у розмірі 1 854 902, 09 грн. з подальшим відрахуванням з цієї суми податків та обов'язкових платежів".

Понад мільйон компенсації та поновлення на посаді: суд задовольнив позов голови Вінницької облради
Скріншот: Вінницький окружний адміністративний суд

За словами Соколового, поновлюватися на посаді прокурора він не буде, а продовжуватиме працювати в облраді. Гроші ж, призначені як компенсація, витратить, каже, на потреби ЗСУ.

"На посаді прокурора області поновлюватися не збираюся. Такої мети і не ставив. Мій судовий позов – це прагнення встановити справедливість. У той же день, коли суд ухвалив рішення, письмово звернувся до Генерального прокурора – не поновлювати мене на посаді. Люди висловили мені довіру, обравши депутатом. Тому працюватиму і надалі головою обласної ради. Щодо виплат. У разі призначення їх судом усі кошти перерахую на ЗСУ. Так само, як і всю свою зарплату, яку віддаю нашим захисникам із початку повномасштабної війни", — прокоментував Соколовий.

Читайте також

  • "Вінницяобленерго" оскаржуватиме рішення Нацкомісії з регулювання енергетики про штрафи
  • Двічі купував підроблені документи: на Вінниччині чоловік намагався нелегально виїхати за кордон
На початок