"Понад 10 мільйонів для ТРО". Фонд "Повернись живим" збирає гроші для військових з Буковини

"Понад 10 мільйонів для ТРО". Фонд "Повернись живим" збирає гроші для військових з Буковини

"Понад 10 мільйонів для ТРО". Фонд "Повернись живим" збирає гроші для військових з Буковини
. Світлина ілюстративна. Фото: Армія inform

Фонд "Повернись живим" розпочав збір для бригад Сил Територіальної оборони, де можна пожертвувати гроші й для Чернівецької тероборони. Необхідна для бригади сума — 10,8 мільйона гривень.

Про це йдеться на сайті проєкту.

Загалом фонд планує зібрати 333 мільйони гривень для купівлі розвідувально-ударних комплексів. Їх передадуть понад 30 бригадам тероборони.

"Сили ТрО сформовані за регіональним принципом, ми просимо вас підтримувати бригади у різних областях. В залежності від кількості бригад у регіоні, збираємо на кожен від 10,8 мільйона гривень до 32,4 мільйона гривень", — йдеться на сайті проєкту.

Станом на 17 січня для Чернівецької тероборони понад півтора мільйона гривень, це менш як 15% від загальної суми збору. Долучитися до збору можна за посиланням.

Бригади тероборони беруть участь у бойових завданнях на фронті, або ж покривають північні рубежі або кордон з окупованим Придністров'ям. Зокрема Чернівецька бригада у вересні брала участь у контрнаступі та звільняла населені пункти на Харківщині.

Розвідувально-ударні комплекси складаються з шести мінометів, трьох пікапів, 14 радіостанцій, дев'яти приладів нічного бачення, трьох квадрокоптерів з додатковими батареями, трьох Starlink, восьми планшетів, трьох джерел безперебійного живлення, трьох генераторів та трьох біноклів.

Бригади тероборони вже мають на озброєнні міномети з 60 та 82 калібром. Фонд планує закупити міномети з калібром 120 міліметри, які збільшать дальність вогневого ураження з чотирьох кілометрів до понад семи.

Розвідувально-ударні комплекси мають єдину систему забезпечення засобами розвідки, вогневого ураження, зв‘язку, мобільності. Також фонд організує профільне навчання для військових, які працюватимуть з комплексом.

Що відомо

  • Повернись живим” — благодійний фонд, який закуповує обладнання, що допомагає рятувати життя військових, зокрема, тепловізійну оптику, квадрокоптери, автомобілі, системи захисту та розвідки.
  • “Повернись живим” є першою благодійною організацією в Україні, яка отримала ліцензію на закупівлю та імпорт товарів військового та подвійного призначення. Зокрема командою організації придбано та передано до підрозділів Сил оборони комплекс ударного БПЛА Bayraktar TB2 у складі трьох безпілотників, наземної станції, керованих боєприпасів й іншого устаткування та 11 спеціальних броньованих автомобілів.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок