У лікарні Дніпра лишаються 19 травмованих після ракетного удару, 4 з них — у реанімації

У лікарні Дніпра лишаються 19 травмованих після ракетного удару, 4 з них — у реанімації

У лікарні Дніпра лишаються 19 травмованих після ракетного удару, 4 з них — у реанімації
. Суспільне Дніпро

В одній з лікарень Дніпра станом на 17 січня залишаються 19 травмованих після ракетного удару по багатоповерхівці, 4 з них — у реанімації, але їхньому життю нічого не загрожує. Про це повідомив лікар Олександр.

"У перший день "швидкими" та іншим транспортом до нас доставили 32 травмованих, троє з них перебували у критичному стані, мали травми, несумісні з життям. Їх не вдалося врятувати. Дев`ятьох пацієнтів відпустили лікуватися амбулаторно. У реанімації перебувало 9 людей, п`ятеро з них переведені у інші відділення", — розповів медик.

За його словами, наступного дня до лікарні з переохолодженням доставили жінку, яку дістали з-під завалів. У неї незначні травми, її стан вже покращився.

Станом на 17 січня одну пацієнтку вже виписали, на лікуванні лишається 19 травмованих, які отримали переважно черепно-мозкові травми, травми грудної та черевної порожнини, скелетна травма, осколкові поранення. Окрім того, їхній моральний стан важкий, працюють психологи.

Лікар також розповів, що у першу добу травмованим перелили понад 20 літрів крові, працювало більше 10 бригад медиків, адже допомагали ще й пораненим, яких привезли зі Сходу та інших регіонів.

Що відомо

  • 14 січня армія РФ вдарила ракетами по Дніпру, повідомив голова ОВА Валентин Резніченко. Загинули десятки людей, понад 70 поранено.
  • Голова облради Микола Лукашук уточнив, що Дніпро зазнав удару російської надзвукової крилатої ракети Х-22. Її випустили з дальнього бомбардувальника Ту-22м3.
  • Через загибель людей від ракетного удару в місті оголосили три дні жалоби.

Читайте також

"Я і кричала, і плакала". Дві історії людей, які врятувалися під час ракетного удару по багатоповерхівці Дніпра

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок