"Трошки перетрусило, коли були атаки". Ірина Геращенко - про результат на Меморіалі Дем'янюка і плани на зимовий сезон

"Трошки перетрусило, коли були атаки". Ірина Геращенко - про результат на Меморіалі Дем'янюка і плани на зимовий сезон

Ексклюзивно
"Трошки перетрусило, коли були атаки". Ірина Геращенко - про результат на Меморіалі Дем'янюка і плани на зимовий сезон
. AP Photo/Charlie Riedel

Ексклюзивний коментар легкоатлетки для Суспільне Спорт.

Легкоатлетка Ірина Геращенко прокоментувала свій результат на Меморіалі Дем'янюка. Також у ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт спортсменка розповіла про участь у найближчих змагання у Європі.

Геращенко у 2023 році уже двічі виходила на старт. Першими для киянки стали "Різдвяні старти", на яких вона здобула перемогу у змаганнях зі стрибків у висоту серед жінок. Окрім перемоги, Ірина встановила рекорд сезону у приміщенні, стрибнувши на висоту 1.96 м.

Рекорд сезону Ірини Геращенко у приміщенні був побитий під час другого старту легкоатлетки у цьому році. Сталося це під час Меморіалу Дем'янюка, який 14 січня пройшов у Львові. На цих змаганнях киянка стала другою з результатом 1.93 м, а Ярослава Магучіх стрибнула на 2.00 м, встановивши новий рекорд сезону у світі.

Читайте також: "У нас завжди є конкуренція". Ярослава Магучіх прокоментувала перший старт за останні чотири місяці

Що сказала Ірина Геращенко

  • Про другий старт у сезоні

"Які були очікування? Якщо чесно, я просто хотіла стрибати. Я просто хотіла вийти у сектор і стрибати, насолоджуватися атмосферою. Трошки перетрусило, коли були атаки. Ми з Києва, у Києві були прильоти, в наш Дніпровський район, де ми живемо. Але я сподіваюся, що зуміла це опанувати і вийшла у сектор з гарним настроєм, адже я працюю у секторі так само, як і ви, як і наші захисники, що зараз боронять нашу країну. Дуже щаслива, що показала сьогодні такий результат. 193 см — це гарний результат у другому старті сезону".

Читайте також: У Дніпрі ракета влучила в багатоповерхівку: п'ятеро людей загинули, понад 60 поранені. Що ще відомо
  • Про можливість тренуватись та змагатись в Україні

"Дуже сильно вклонилася б перед усіма нашими воїнами. Єдине, про що я хочу їх попросити — щоб усі повернулися живими. Я дуже вдячна абсолютно кожному, що ми маємо змогу змагатися, тренуватися. За те, що вдома. Ми виїхали, але повернулися завдяки вам. За те, що в нас вільна Україна. За те, що ви боретеся і обов’язково поборете".

  • Про майбутні старти

"В мене буде чотири або п’ять закордонних стартів, я не пам’ятаю точно. Це буде Європа, я вийду одразу на декілька стартів і одразу повернуся додому. Адже дорога складна, літаки зараз не літають. Змагання будуть через 2-3-4 дні, один за одним. Турніри будуть у Трінеці, в Італії, Франції та Німеччині, Не пам’ятаю точно. Плани стрибати, насолоджуватися атмосферою. Радіти, що маємо цю змогу. Адже коли почалася війна, я взагалі забула за спорт. 24 лютого в мене спорт відійшов на дуже далекий план. Я не думала взагалі, що коли-небудь буду стрибати. І я дуже вдячна нашим захисникам, що я маю таку змогу — стрибати за нашу Україну".

Що відомо

  • Цьогорічний Меморіал Олексія Дем'янюка став 24-м в історії турніру. Змагання проводяться на честь учасника літньої Олімпіади-1980, що трагічно загинув у 1999 році.
  • Ірина Геращенко – 27-річна українська стрибунка у висоту, яка представляє Київ; віцечемпіонка Європи-2021 у приміщенні, посіла четверті місця на Олімпіаді-2020 та чемпіонаті світу-2022.
  • На змагання у німецькому Коттбусі, які відбудуться 25 січня, також змагатиметься Ярослава Магучіх.
Читайте також: Мусить бути "прийнятним та чесним". Президент World Athletics - про можливе повернення росіян до міжнародних змагань
На початок