У Житомирі суд взяв під варту підозрюваного у вбивстві сімох людей

У Житомирі суд взяв під варту підозрюваного у вбивстві сімох людей

У Житомирі суд взяв під варту підозрюваного у вбивстві сімох людей
.

Корольовський районний суд прийняв рішення взяти під варту на 60 діб без права внесення застави Анатолія Захаренка, якого підозрюють у вбивстві сімох людей. За версією слідства, підозрюваний після застілля та конфлікту застрелив сімох чоловіків, які приїхали до нього на ставок відпочити.

Біля суду та самої зали засідань було близько півсотні правоохоронців та спецпризначенців. Підозрюваного з міркувань безпеки до зали доправили у бронежилеті та касці, адже не виключали самосуду. Анатолій Захаренко розповів, що стріляв обороняючись, і що саме загиблі першими взялись за зброю на грунті побутового конфлікту. А він навіть отримав поранення в руку.

Анатолій Захаренко, підозрюваний: "Якби в мене не стріляли, я б не відкривав вогонь. І нікого я не збирався вбивати і раніше не вбивав, і цього разу не хотів. Якби в мене не вистрелили. І тим паче – всі експертизи кажуть – я не під наркотиками був, ні під горілкою, я був тверезий. Але у будь-якої людини психіка спрацьовує на самозахист. Їх було восьмеро, я був сам і тим паче вночі".

Частина засідання проходила у закритому від журналістів режимі, оскільки покази Захаренка є таємницею слідства. Прокурор попросив для підозрюваного максимально жорсткий запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Ігор Цьомик, прокурор: "Підозрюваний знає цю особу, яка є основним свідком по цій справі подій, які відбувалися. І очевидно, що з метою уникнення відповідальності підозрюваний може вчиняти спроби, в тому числі, із застосуванням насильства, оскільки він має дозвіл на використання зброї, має навики поводження зі зброєю. Він може вчиняти спроби впливу на вказану особу".

На засіданні також були побратими загиблих чоловіків, які кажуть, що не вірять у версію, нібито загиблі приїхали на ставок за даниною чи задля розбірок.

Олег Дубягін, побратим загиблих: "Якщо хтось із хлопців приїжджає на розбірки – вони не сплять в тому приміщенні і вони не їдять там, і рибу не ловлять, і шашлики не смажать. То які можуть бути розбірки, якщо вони приїхали просто відпочити після ротації?"

У разі доведення вини підозрюваного у вбивстві сімох людей, йому може загрожувати максимально можливе покарання – довічне ув’язнення.

Автор: Дмитро Поліщук

Камера: Сергій Кобилянський

Що відомо

  • 22 травня на Житомирщині поліцейські затримали чоловіка за підозрою у вбивстві семи осіб. Це сталося неподалік села Новоселиця Попільнянського району.
  • Під час нападу загинули колишні учасники АТО, діючі нацгвардійці та волонтер.
  • Того ж дня слідчі повідомили орендарю ставка у селі Новоселиця на Житомирщині, де внаслідок нічної стрілянини загинуло семеро людей, підозру у вчиненні умисного вбивства двох і більше осіб.
На початок