Під час розстрілу на Житомирщині загинули нацгвардійці та колишні атовці

Під час розстрілу на Житомирщині загинули нацгвардійці та колишні атовці

Ексклюзивно
Під час розстрілу на Житомирщині загинули нацгвардійці та колишні атовці
. Facebook Антон Геращенко

Під час розстрілу в лісі на Житомирщині загинули колишні учасники АТО, діючі нацгвардійці та волонтер.

Усі вони були застрелені з мисливської рушниці, повідомили Суспільному джерела в правоохоронних органах. Згодом цю ж інформацію підтвердили у прокуратурі Житомирської області.

"Між власником ставу, місцевим жителем 1962 року народження, і групою приїжджих осіб виник конфлікт, під час якого власник водойми із мисливської рушниці смертельно поранив 7 людей. За попередньою інформацією, серед них – колишні учасники АТО та волонтери, також є жителі міста Києва", — йдеться у повідомленні прокуратури.

За даними співрозмовників, зокрема, мова про трьох діючих військовослужбовців Нацгвардії, а також колишніх службовців добровольчого батальйону ім. Кульчицього. Слідство розглядає кілька версій інциденту.

Суспільне звернулося за підтвердженням цієї інформації до Нацгвардії. У військовій частині 3018 підтвердили, що загинув їхній військовий. Там кажуть, що пару тижнів тому він повернувся з ООС, був на ротації. Щодо інших загиблих інформацію ще уточнюють та обіцяють повідомити згодом.

Раніше поліція Житомирщини порушила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох і більше осіб). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

За попередньою версією слідства, місцевий житель, який орендував ставок для риболовлі, відпочивав там у компанії друзів з Києва. Унаслідок раптового побутового конфлікту чоловік нібито убив спочатку двох осіб, які перебували поряд з ним, а потім розстріляв сплячих. Одному чоловікові вдалося втекти.

Підозрюваного затримано, він перебуває під вартою і буде направлений на проходження судово-психіатричної експертизи. Рушницю, з якої здійснено постріли, вилучено, вона зареєстрована на орендаря ставка. За словами кореспондента Суспільного, який перебуває на місці інциденту, загиблі також приїхали на ставок зі зброєю, 5 одиниць вилучено слідчими на місці. Ця зброя зареєстрована на загиблих.

На початок