По 8 млн грн на надбавки за роботу з пацієнтами з COVID-19 можуть отримати дві лікарні на Сумщини

По 8 млн грн на надбавки за роботу з пацієнтами з COVID-19 можуть отримати дві лікарні на Сумщини

По 8 млн грн на надбавки за роботу з пацієнтами з COVID-19 можуть отримати дві лікарні на Сумщини
.

Дві лікарні Сумщини уклали угоди з НСЗУ для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з COVID-19 на понад 8 млн грн кожна. Йдеться про Кролевецьку та Роменську районні лікарні.

Про це журналістам «Теми дня» повідомили керівники лікарень першої хвилі для боротьби з коронавірусом.

Договори підписують на 3 місяці: квітень, травень та червень. Умови й розмір фінансування можуть коригуватися виходячи із ситуації із захворюваністю на COVID-19.

За словами в.о. головного лікаря КП «Кролевецька центральна районна лікарня» Сергія Побивайла, згідно з договором, на потреби їхньої ЦРЛ передбачено 8,5 млн грн:

"Ми підписали договір з НСЗУ "Стаціонарна допомога хворим на Covid-19", але коштів ще не отримали. Як тільки кошти ми отримаємо, доплати до 300% будуть виплачені. Створена комісія в лікарні, яка визначиться, скільки людей отримає доплату, скільки це буде відсотків. Інфекційне відділення, звісно, отримає максимально".

Як повідомив головний лікар, у квітні з хворими на коронавірус працювали близько 100 медиків.

Читайте також: "Було страшно, але ми продовжуємо " – медсестра про роботу під час епідемії

"Оскільки ми заклад першої хвилі, створено 4 бригади для надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію. В цілому це 64 особи: інфекціоністи, терапевти, реаніматологи, анестезіологи та інший медперсонал. Ми вже отримали договір (з НСЗУ – ред.), там понад 8 млн грн на три місяці, які передбачають виплати для нашого закладу щодо цих питань. Залежно від того, як ми будемо їх використовувати, нам будуть надходити кошти", - розповіла Валентина Гунькова, головний лікар КНП "Роменська центральна районна лікарня".

На Сумщині такі договори вже уклали 45 закладів: це центри екстреної швидкої допомоги, лікарні першої та другої хвилі. Наразі процес укладання договорів лікарень з НСЗУ триває.

Авторка: Юлія Ярошенко

Що відомо:

  • Уряд погодив розподіл коштів, які підуть на підвищені виплати медикам, які лікують хворих на COVID-19.
  • У Міністерстві охорони здоров'я пообіцяли розібратися із затримкою виплати надбавок лікарям, які працюють з пацієнтами хворими на коронавірус.
  • Очільник МОЗ Максим Степанов заявив, що медики, які працюють з COVID-19, отримають 300% заробітної плати за квітень, щойно Національна служба здоров'я укладе відповідні договори з лікарнями.
  • У Глухові звільнили директора Глухівської міської лікарні Анатолія Кіяшка, який оголошував голодування через відсутність у лікарні коштів на зарплати.
  • Понад 1 млн грн за квітень отримали працівники центру екстреної медичної допомоги в Сумах за роботу з пацієнтами, які мали підозру або були інфіковані коронавірусом.
На початок