Біатлон: Кубок світу
Біатлон: Кубок світу
Стартлист жіночої індивідуальної гонки на етапі Кубка світу з біатлону в Рупольдингу: одна українка знялася зі старту

Стартлист жіночої індивідуальної гонки на етапі Кубка світу з біатлону в Рупольдингу: одна українка знялася зі старту

Ексклюзивно
Стартлист жіночої індивідуальної гонки на етапі Кубка світу з біатлону в Рупольдингу: одна українка знялася зі старту
. Любов Кип'яченкова. Фото: Biathlon.com.ua / Pavlo Zarovetskiy

Дебют для Любові Кип'яченкової і пропуск гонки для Дар'ї Блашко.

Другим стартом п'ятого етапу Кубка світу з біатлону в Рупольдингу стане жіноча індивідуальна гонка. На старт заявлено 101 біатлоністку, п'ять з них - представниці України.

У перший день етапу одразу чотири українські біатлоністи фінішували у топ-40 гонки. Найкращий результат показав Денис Насико - 26-е місце, для нього він став особистим рекордом на рівні Кубка світу.

Читайте також: Чотири українці ввійшли до залікової зони індивідуальної гонки Кубка світу в Рупольдингу, у двох - особисті рекорди

У жіночій гонці Україна також матиме максимальне представництво з п'яти біатлоністок. До заявки не увійшла лише Олена Білосюк.

Водночас, до списку біатлоністок збірної України на індивідуальну гонку потрапила Любов Кип'яченкова, яка вперше отримала виклик на етап Кубка світу. Вона розпочне гонку в останній стартовій групі - під 91-м номером.

Відкриватиме ж гонку у складі збірної України Анастасія Меркушина, вона отримала 20-й номер. У першій стартовій групі також і Юлія Джима, вона бігтиме гонку під 32-м номером.

У другій групі індивідуальну гонку розпочне Дар'я Блашко, вона отримала 45-й номер. Ще одна біатлоністка - Анна Кривонос - замикатиме третю стартову групу під 80-м номером.

Стартлист жіночої індивідуальної гонки у Рупольдингу (старт - о 15:10):

  • 20. Анастасія Меркушина
  • 32. Юлія Джима
  • 80. Анна Кривонос
  • 91. Любов Кип'яченкова

Оновлено. Дар'я Блашко в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт повідомила, що не бігтиме індивідуальну гонку через хворобу. Тож участь у старті візьмуть чотири біатлоністки.

До першої стартової групи увійшли лідерки сезону - француженка Жюлія Сімон (12-й номер) та шведка Ельвіра Еберг (33-й). Ще одна шведська біатлоністка Ганна Еберг, яка виграла першу індивідуальну гонку сезону в Контіолагті, бігтиме під 33-м номером. До першої групи також потрапили норвежка Інгрід Ландмарк Тандреволл (10-й номер) та італійка Ліза Віттоцці (23-й) - срібна та бронзова призерки індивідуальної гонки в Контіолагті.

Серед більш пізніх стартових номерів варто відзначити шведку Мону Брорссон, яка потрапила до другої групи біатлоністок та отримала 38-й номер. Під 60-м номером гонку розпочне француженка Хлоє Шевальє.

Біатлон: Кубок світу 2022/23 де дивитися

Усі гонки Кубка світу та чемпіонат світу будуть показані на сайті Суспільне Спорт, а також на місцевих телеканалах Суспільного мовлення (Суспільне Київ, Суспільне Полтава і т.д). Дивитися матчі можете у вашому регіоні на телебаченні або ж в інтернеті на сайті Суспільне Спорт.

На початок