"Одразу збираємо на кілька автівок". Музиканти гурту “Курган і Агрегат” відкрили волонтерський штаб на Дніпропетровщині

"Одразу збираємо на кілька автівок". Музиканти гурту “Курган і Агрегат” відкрили волонтерський штаб на Дніпропетровщині

"Одразу збираємо на кілька автівок". Музиканти гурту “Курган і Агрегат” відкрили волонтерський штаб на Дніпропетровщині
. Фото: Суспільне Дніпро

Аміль та Раміль Насірови з початку повномасштабного вторгнення відправляють на передову екіпіровку для військових, збирають гроші на автівки, дрони та старлінки. Ще один учасник гурту Євген, нині боронить Україну від російських військ, розповіли вони Суспільному.

Учасники харківського гурту “Курган і Агрегат” облаштували волонтерський штаб у Жовтих Водах. Кажуть, повномасштабна війна застала їх у Харкові.

"Перші два дні повномасштабного вторгнення я лежав у підвалі й дивився в стелю і думав, що робити. Спочатку паніка, а потім зрозумів, що музична діяльність, пісні, кліпи на паузі тепер, потрібно щось нове. На другому тижні війни почали запускати перші збори коштів. Ось так і почалася волонтерська діяльність", — розповів учасник гурту Аміль Насіров.

Його брат Раміль жив ближче до окружної дороги, саме з цього боку почали наступати війська РФ.

"Наш знайомий почав збирати кошти на пальне, щоб везти продукти для військових на передову. Щоб йому допомогти, ми відкрили збір серед своїх прихильників і зрозуміли, що вони нам довіряють. І відтоді почалося активне волонтерство", – каже Раміль Насіров.

Хлопці залишалися у Харкові та збирали кошти на бронежилети, потім на тепловізори, рації та інше устаткування. Через місяць переїхали у Жовті Води. І саме у цьому місті вирішили масштабно волонтерити й допомагати суттєво: автівками, дронами та старлінками.

“Кошти величезні, збір триває постійно, ми можемо одразу зібрати на кілька автівок. Це завдяки нашій музичній діяльності, бо в мирний час ми гастролювали по всій Україні, тому у нас багато знайомих. Ось так ми з усіма спілкуємося і ось так налагодили процес закупівлі та передачі дороговартісних речей на фронт. Буває так, що ми за п'ять годин можемо зібрати 600 тисяч гривень”, – розповіли брати.

Ще один учасник гурту “Курган і Агрегат“ Євген, нині захищає Україну у спецпідрозділі “Кракен” у Харкові. На фронт пішов добровільно. Хлопці щодня тримають зв'язок з ним і дізнаються про потреби його побратимів.

“Усі зібрані речі намагаємося якнайшвидше відправити. Коли військові називають міста або селища, куди відправляти речі, ми знаємо всі ці відділення, особливо на півдні та сході, ми знаємо їх напам'ять, знаємо, що це все піде на передову”, – кажуть брати.

А от часу на творчість не вистачає. Учасники гурту кажуть, що не знають, про що будуть їхні майбутні пісні. Але пообіцяли, що музику не полишать, дочекаються Євгена з війни й почнуть писати новий альбом.

Авторка - Світлана Угнівенко

Читайте також

У підвалі багатоповерхівки Дніпра облаштували виробництво окопних свічок

Консультація юриста, психолога та гуманітарна допомога: у Дніпрі відкрився соціальний центр для переселенців

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок