Жителі Кіровоградщини заборгували за електрику 76 мільйонів гривень. Як вирішують питання з боржниками

Жителі Кіровоградщини заборгували за електрику 76 мільйонів гривень. Як вирішують питання з боржниками

Жителі Кіровоградщини заборгували за електрику 76 мільйонів гривень. Як вирішують питання з боржниками
. фото Суспільне Кропивницький

На 21,5 мільйона гривень за місяць збільшився борг жителів Кіровоградської області за спожиту електроенергію. Усього винні 76 мільйонів гривень, розповів заступник директора обласної енергопостачальної компанії Олег Соловйов. Суспільне дізнавалось, як компанія вирішує питання з боржниками.

В регіоні пів мільйона споживачів електроенергії, серд яких – 128 тисяч боржників, розповів заступник директора обласної енергопостачальної компанії Олег Соловйов: "В середньому 118 мільйонів гривень, а це 64% від загального щомісячного нарахування, витрачається на закупівлю електроенергії на оптових майданчиках. Також за ці гроші ремонтуються після ракетних обстрілів мережі – як в області, так і взагалі по Україні".

Зі слів заступника директора енергопостачальної компанії, під час воєнного стану уряд заборонив відключати споживачів за заборговані комунальні послуги. Тому пропонують укладати договори про реструктуризацію боргів. Якщо далі споживачі не будуть розраховуватись, з лютого подаватимуть позови в суд.

Кропивничанин Роман Черемісін – один з 128 тисяч жителів Кіровоградщини, які мають борги за електрику. Він винен 1150 гривень. Сказав, що борг виник взимку, коли почали вмикати автономне електроопалення. У трикімнатній квартирі живе з дружиною і трьома дітьми: "Ми використовуємо майже 1250 кіловатів електроенергії на місяць, у зв’язку з погодними умовами, може, трохи більше. Маємо борг тому, що, передусім, купуємо необхідні речі для дітей, а вже потім оплачуємо комунальні послуги".

Кропивничанин Дмитро Дивуленко прийшов в обласну енергопостачальну компанію укласти договір про реструктуризацію боргу. Він – власник кафе. З його слів, після повномасштабного вторгнення Росії в Україну відвідувачів стало менше вдвічі: "Мій борг складає понад 10 тисяч гривень. Нині війна, складно, стало менше замовлень, знизився заробіток. А от податки, на жаль, зросли. Тому звернувся, щоб оформити розстрочку боргу. Думаю, що мені підуть назустріч".

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок