Депутата Закарпатської облради оголосили в розшук за підозрою у недекларуванні майна. Що каже Чаба Пейтер

Депутата Закарпатської облради оголосили в розшук за підозрою у недекларуванні майна. Що каже Чаба Пейтер

Ексклюзивно
Депутата Закарпатської облради оголосили в розшук за підозрою у недекларуванні майна. Що каже Чаба Пейтер
. НАБУ

Депутата Закарпатської облради Чабу Пейтера оголосили в розшук за підозрою у недекларуванні майна в Угорщині. Про це повідомили на сторінці НАБУ у Facebook.

"Депутат не вказав у декларації за 2020 рік відомості про дві свої компанії в Угорщині зі статутним капіталом у 93 млн угорських форинтів (близько 8,9 млн грн)", — йдеться в повідомленні.

За інформацією НАБУ, Чаба Пейтер залишив Україну напередодні повномасштабного вторгнення. Про підозру депутату повідомили у порядку ст. 135, ст. 278 КПК УкраїниПовістка про виклик особи, яка проживає за кордоном, вручається згідно з міжнародним договором про правову допомогу, згода на обов’язковість якого надана Верховною Радою України, а за відсутності такого — за допомогою дипломатичного (консульського) представництва.. Санкція статті передбачає до двох років позбавлення волі.

Чаба Пейтер є депутатом Закарпатської обласної рада 8-го скликання. Він балотувався від КМКС "Партії угорців України".

"Справа має виключно політичне підґрунтя", — Чаба Пейтер

"Про те, що НАБУ оголосило мене у розшук, дізнався через українські ЗМІ", — розповів Суспільному депутат Закарпатської облради Чаба Пейтер. Наразі він перебуває за кордоном. Каже: "Офіційно я нічого не отримував. Зараз прокурори та "НАБУ-шники" від імені рок-зірок та акторів надсилають мені ці документи".

"НАЗК та НАБУ мене ніде не шукали. Про те, що розпочали розслідування, я дізнався днів 8-9 тому, коли антикорупційна прокуратура викликала мене в Київ на 9 січня. Я повідомив прокурору, що готовий з'явитися, але не 9 січня. На іншу дату. Я готовий дати відповіді на будь-які питання, оскільки я не скоїв ніякого злочину", — розповів депутат.

Чаба Пейтер планує повернутися в Україну після 26 січня. "Я не ховаюся. Я хочу повернутися додому, в Україну. І хочу цю справу закрити. Ми сподівалися, що це рішення зможемо оскаржити у суді, але я це можу робити тільки через 60 днів", — каже депутат.

Про незадеклароване майно депутат каже: "Ця фірма, проєктна фірма, у якій я був власником, але тоді, коли її потрібно було декларувати, я вже не був її власником. Ця справа має виключно політичне підґрунтя".

"Я не маю угорського громадянства. Я єдиний угорський політик, у якого немає подвійного громадянства. Я маю виключно українське громадянство", — зазначив депутат облради.

Оновлення: Пізніше Чаба Пейтер уточнив, що він не є єдиним політиком-угорцем, у якого немає подвійного громадянства. Йшлося про те, що він політик, у якого немає подвійного громадянства. Каже: "Мене багато звинувачували у тому, що я маю два громадянства. Я маю виключно українське громадянство".

Чаба Пейтер виїхав з України 21 лютого 2022 року. Каже: "Дивним для нас, угорців з України, є те, що всі думають, що ми знали, що розпочнеться війна, і тому ми виїхали. Ми робимо від себе все, що можемо. Я підприємець більше ніж 30 років. В моїй декларації є перераховані кілька сторінок статків. В тому числі і угорські. Зараз моя фірма в Україні надає зарплату більш ніж 600 працівникам. Я більше не знаю, що ще можу зробити".

Читайте також:

  • Зеленський позбавив Медведчука громадянства, Канада придбає для України NASAMS. 322 день війни. Онлайн;
  • Сили оборони відбили атаки окупантів біля 13 населених пунктів — Генштаб ЗСУ;
  • Авіація Сил оборони завдала 18 ударів — Генштаб ЗСУ;
  • Генштаб ЗСУ: військо РФ за добу втратило 490 військових.

Читайте нас у Telegram, Viber та Instagram

На початок