Міноборони США уклало контракт на постачання 14 ракетних комплексів VAMPIRE, призначених для України

Міноборони США уклало контракт на постачання 14 ракетних комплексів VAMPIRE, призначених для України

Міноборони США уклало контракт на постачання 14 ракетних комплексів VAMPIRE, призначених для України
. Ракетний комплекс VAMPIRE, фото: L3Harris Technologies

Міністерство оборони Сполучених Штатів уклало з американською компанією L3Harris Technologies контракт на 40 мільйонів доларів на постачання 14 ракетних комплексів VAMPIRE, призначених для України.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Зазначається, що комплекти VAMPIRE дозволять сухопутним військам України краще націлюватися і збивати ворожі дрони та захищатися від наземних загроз супротивника.

Крім того, дані системи мають допомогти Україні захистити критично важливу цивільну інфраструктуру.

Згідно з контрактом, L3Harris поставить перші чотири системи в Україну до середини 2023 року, ще 10 — до кінця цього року.

"Ми прагнемо підтримувати стратегічного партнера США з надійним потенціалом, оскільки народ України продовжує захищати свою країну і відстоювати свою незалежність", — прокоментував укладення контракту керівник підрозділу розвідки, спостереження та рекогносцировки L3Harris Люк Савуа.

Що відомо про останню допомогу Заходу для України

Нещодавно, 8 січня, експерт з питань міжнародної безпеки, член Громадської ради при МЗС України Тарас Жовтенко заявив, що ймовірно незабаром Україна почне отримувати від партнерів легку та важку бронетехніку.

6 січня Сполучені Штати оголосили про виділення нового пакета військової допомоги для України на суму у понад 3 мільярди доларів. Він включатиме бойові машини піхоти M2 Bradley, самохідні гаубиці та іншу бронетехніку, реактивні снаряди GMLRS, ракети "земля-повітря", а також протитранспортні міни.

Німеччина ухвалила рішення передати Україні батарею протиповітряної оборони Patriot, повідомив Володимир Зеленський за результатами перемовин із канцлером Олафом Шольцом. Окрім того, Німеччина передасть Україні 40 бойових машин Marder.

5 січня стало відомо, що Німеччина направила Україні черговий пакет військової допомоги, який включає ракетні системи, транспорт різного типу, системи для боротьби з безпілотниками та генератори.

Велика Британія також вперше з початку війни розглядає можливість надання Україні танків Challenger 2.

Читайте також

"Щодня мир стає ближчим": Зеленський розповів про оборонну підтримку України

Фінляндія та Польща можуть надати Україні танки Leopard — ЗМІ

На початок