"Братиму на роботу побратимів": ексвійськовий з Рівненщини виграв грант на створення власного бізнесу

"Братиму на роботу побратимів": ексвійськовий з Рівненщини виграв грант на створення власного бізнесу

Ексклюзивно
"Братиму на роботу побратимів": ексвійськовий з Рівненщини виграв грант на створення власного бізнесу
. Фото: Суспільне Рівне

На Рівненщині 42-річний учасник бойових дій Олександр Вахер виграв грант на створення власного бізнесу. Чоловік планує відкрити першу на території Гощанської громади управлінську компанію та, як розповів Суспільному, буде працевлаштовувати у ній побратимів.

У 2015 році Олександр Вахер пішов добровольцем до лав Збройних сил України, у 2017 році його комісували через проблеми зі здоров'ям. Саме тоді, починаючи мирне життя спочатку, військовий та будівельник з 15-річним досвідом вирішив відкрити власну справу.

"Планував це зробити вже давно. Взагалі я хотів починати не з управлінської компанії, а з самої домової служби, аби надавати послуги жителям громади. Записався на курси у професійно-технічному центрі зайнятості зі створення бізнес-планів. Пройшов їх і зараз вже отримав гроші для реалізації свого плану", — розповів він.

Йдеться про грант державної підтримки у розмірі 250 тисяч гривень.

Чоловік планує влаштовувати на роботу побратимів.

"У свій час я стикнувся з тим, що звільнився за станом здоров'я із лав Збройних сил України й постав перед питанням, чим далі займатися. Це тяжко і морально, і фізично, тому що я прийшов у соціум непристосований до життя. Я мав проблеми зі здоров'ям і мені було тяжко влаштуватися на роботу. Зараз буду надавати перевагу у працевлаштуванні побратимам — військовослужбовцям, пораненим, інвалідам війни. Хочу, щоб їм було легше", — зазначив Олександр.

Створення робочих місць для військових підприємець вважає частиною реабілітації.

"Це проєкт не просто з працевлаштування, а з такої соціальної реабілітації. Знаю, бо сам пройшов бойові дії. І як людина, яка втратила здоров'я, розумію, наскільки тяжко працевлаштуватися, знайти контакти, людей, з якими буде спільна мова", — додав Олександр Вахер.

Читайте також

  • Серед звільнених 8 січня — офіцер з Рівненщини, який був у полоні з квітня
  • "Твоя кров може воювати": на Рівненщині людей просять стати донорами
  • З першого разу здавала третина: скільки іспитів з ПДР провели у сервісних центрах МВС Рівненщини у 2022 році

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок