Кличко просить уряд дозволити частково послабити карантин у Києві попри заборону МОЗ

Кличко просить уряд дозволити частково послабити карантин у Києві попри заборону МОЗ

Кличко просить уряд дозволити частково послабити карантин у Києві попри заборону МОЗ
. УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що, за даними МОЗ, столиця не готова до другого етапу послаблень карантину, проте він звернувся до уряду з проханням частково зняти обмеження.

За його словами, кількість мешканців столиці, у яких підтвердили коронавірусну хворобу, за добу збільшилась на 49 осіб, одна людина померла.

Госпіталізували 16 пацієнтів. За добу одужали 23 особи. Всього у Києві 2522 підтверджених випадків на COVID-19.

Він зазначив, що з 23 травня столиця планувала розпочати наступний етап послаблення обмежень, проте у МОЗ заявили, що Київ і ще 11 регіонів не відповідають критеріям, необхідним для послаблень.

Зокрема, не відповідає нормі кількість хворих на 100 тисяч людей.

Кличко зазначив, що цьому сприяв спалах захворюваності у дитячому інтернаті минулого тижня.

"Тому я звертаюся до уряду з наступним. Дозволити Києву розпочати другий етап послаблень. Але не всіх. А тих, що критично необхідні місту і бізнесу. Зокрема: відновити роботу наземного громадського транспорту та торговельних закладів до 1 тисячі квадратних метрів – з 23 травня", — сказав міський голова.

"І не відкривати поки дитячі і спортивні майданчики. Метро відкрити, як і планували, 25 травня. Бо в місті відбувається транспортний колапс", – додав Кличко.

Він також зазначив, що, оскільки 23 травня вихідний день, наземний громадський транспорт у звичайному режимі зможе розпочати роботу з 12 години дня, але до цього часу їздити ще треба за спецпропусками.

"Ми чекаємо реакції уряду. А місто завтра вранці проведе засідання комісії з надзвичайних ситуацій і ухвалить остаточне рішення. Зважаючи на тижневу динаміку захворювання в столиці", – наголосив Кличко.

Мер додав, що з 23 травня після реконтрукції почне працювати столичний зоопарк.

Він підкреслив, що зоопарк буде працювати з дотриманням санітарних норм — у режимі міського парку.

"Без маски вхід на територію заборонений. На вході відвідувачам будуть вимірювати температуру. Встановили дезінфектори для рук. Кількість людей, які будуть одночасно знаходитись на території зоопарку, буде обмежено", — розповів Кличко.

За його словами, в зоопарку триває будівництво нового приматника та паркінгу на 500 автомобілів, який планують відкрити у липні, а біля входу облаштують океанаріум і фудкорти. Все це за кошти інвесторів.

Що відомо

  • 22 травня у Міністрестві охорони здоров'я опублікували список регіонів, які можуть впроваджувати другий етап послаблення карантину, та які не можуть. Всього поки не можуть послабити карантин 11 областей та місто Київ.
  • Зранку 22 травня у Київській обласній державній адміністрації заявили, що що поки не будуть послаблювати карантин у регіоні, оскільки область ще не готова до цього.
  • Кабінет міністрів запровадив в Україні з 22 травня до 22 червня так званий адаптивний карантин. Також з 22 травня розпочнеться другий етап пом'якшення обмежень.
  • Після цього Кличко повідомляв, що з 23 травня у столиці у звичайному режимі розпочне працювати наземний громадський транспорт, з 25 травня – метрополітен, а з 1 червня — дитячі садки.
На початок