Екскурсії з інтерактивом: з 8 січня школярів запрошують на Музейні канікули у Рівному

Екскурсії з інтерактивом: з 8 січня школярів запрошують на Музейні канікули у Рівному

Екскурсії з інтерактивом: з 8 січня школярів запрошують на Музейні канікули у Рівному
. Фото: Facebook Рівненський обласний краєзнавчий музей

Школярів у період різдвяно-новорічних свят запрошують на "Музейні канікули". З 8 січня Рівненський обласний краєзнавчий музей відновлює свій традиційний проєкт, який призупинили на час епідемії коронавірусу. Про це Суспільному повідомила завідувачка відділу маркетингу, розвитку та комунікацій Інна Веденко.

Краєзнавчий музей анонсував цикл заходів для школярів у період зимових канікул.

"Ми відновлюємо проєкт "Музейні канікули", який призупинили через ситуацію з коронавірусом. Розпочинаємо 8 січня із театралізованої екскурсії "Мандрівка крізь століття", де в нас задіяні декілька персонажів, які доступно й цікаво розповідають і про історію, і про природу. Звичайно, це розраховане насамперед на діток. Але батьки, які з ними приходять, теж із задоволенням слухають", — розповіла Інна Веденко.

"Мандрівка крізь віки" охоплює експозиції на першому поверсі музею, другий — недоступний для відвідувачів на час воєнного стану.

"Але в холі на другому поверсі, де була скульптура Сосновського, ми зробили виставкову залу і там зараз діє виставка "Зимове мереживо", облаштовані невеличкі різдвяно-новорічні фотозони. І під "Музейні канікули" теж будемо задіювати цю залу", — зазначила завідувачка відділу маркетингу, розвитку та комунікацій.

Екскурсії з інтерактивом: школярів запрошують на "Музейні канікули" у Рівному
На відкритті виставки "Зимове мереживо". Фото: Facebook Рівненський обласний краєзнавчий музей

У рамках "Музейних канікул" запланували сім щоденних заходів, окрім понеділка, коли в музеї вихідний.

"Це не звичайні екскурсії, де приходить екскурсовод і розказує матеріал. Там будуть інтерактив, елементи театралізації, щоб захопити відвідувачів. Наприклад, в нас будуть ігрова екскурсія "Зимові пригоди в музейному лісі", майстерклас із виготовлення янгола-охоронця, ці вироби потім передамо на фронт нашим захисникам. Директорська екскурсія буде, це наша форма роботи з відвідувачами, коли директор музею особисто проводить екскурсію. Цього разу вона буде розрахована на діток", — повідомила Інна Веденко.

Екскурсії з інтерактивом: школярів запрошують на "Музейні канікули" у Рівному
Директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига. Фото: Facebook Рівненський обласний краєзнавчий музей

Фінішують "Музейні канікули" 15 січня екскурсією в Музей бурштину.

Екскурсії з інтерактивом: школярів запрошують на "Музейні канікули" у Рівному
В музеї бурштину у Рівному. Фото: Facebook Рівненський обласний краєзнавчий музей

Для охочих відвідати заходи у рамках "Музейних канікул" діє попередній запис.

"Ми запланували по одному заходу в день. Якщо оголосять тривогу — музей закриваємо, відвідувачів, за бажанням, проводимо в сховище. Закінчується тривога — ми продовжуємо роботу. Ми вже ведемо запис і активно зголошуються на заходи переселенці, мами із дітками. Місцеві поки не дуже активні", — зауважила представниця музею.

Зі слів Інни Веденко, проєкт "Музейні канікули" розрахований на дітей молодшого та середнього шкільного віку. Але оскільки мають запити й від батьків дошкільнят, то адаптовують свої заходи й для таких діток.

Читайте також

  • "Фактор Черчилля" та книги про Стуса: які видання найбільше купували рівняни у 2022 році
  • Мистецька хуртовина: у Рівному відкрили традиційну виставку декоративно-ужиткового мистецтва
  • Фото старого Рівного: у краєзнавчому музеї почали сканувати колекцію негативів

Читайте і дивіться Суспільне Рівне на платформах:

Telegram | Viber | Instagram | Twitter | YouTube | Facebook

На початок