60% танків, 70% ракет та понад 300 тисяч військових: В ЄС назвали втрати РФ у війні

60% танків, 70% ракет та понад 300 тисяч військових: В ЄС назвали втрати РФ у війні

60% танків, 70% ракет та понад 300 тисяч військових: В ЄС назвали втрати РФ у війні
. Знищений російський танк. Фото: з сайту ГУР

Станом на листопад 2022 року у війні проти України Росія втратила 60% танків та 250 тисяч військових. Про це під час виступу 16 листопада перед депутатами Національної асамблеї Франції заявив командувач Військової місії ЄС адмірал Ерве Блежан, стенограму його виступу опублікували 4 січня.

"За нашими найдостовірнішими оцінками, щонайменше 60 тисяч російських військових було вбито і втричі більше поранено, що означає, що близько 250 тисяч російських військових зараз нездатні до ведення бою”, – сказав він.

Блежан також заявив, що Росія втратила 60% свого танкового арсеналу, 40% бронетранспортерів та 20% артилерії, а також 70% свого запасу ракет, придатних для ураження наземних цілей.

"Тому зараз вона використовує зенітні ракети для ураження наземних цілей, з відповідними проблемами з точністю, і розраховує на постачання обладнання з Ірану або Північної Кореї", – сказав командувач Військової місії ЄС.

Наразі, за словами Блежана, важко оцінити що Росія отримує від КНДР. При цьому вже точно відомо, що Іран допомагає агресору дронами, а зараз ще й ведуться переговори щодо постачання балістичних ракет.

За словами Блежана, втрати з українського боку оцінити важче, і в ЄС вважають, що вони нижчі за російські, “але все одно значні”.

За даним Генштабу, станом на ранок 4 січня загальні бойові втрати Росії з початку повномасштабного наступу на Україну 24 лютого становлять близько 108 910 військовослужбовців.

Читайте також

Уряд спростив ввезення цивільних безпілотників, Росія атакувала Донеччину та Запоріжжя. 315 день війни. Онлайн

На початок