Звинувачують у розграбовуванні України. Президент футбольного клубу "Інгулець" потрапив у базу "Миротворця"

Звинувачують у розграбовуванні України. Президент футбольного клубу "Інгулець" потрапив у базу "Миротворця"

Звинувачують у розграбовуванні України. Президент футбольного клубу "Інгулець" потрапив у базу "Миротворця"
. Скрін з YouTube Олександр Поворознюк

Депутата Петрівської райради Кіровоградщини, президента футбольного клубу "Інгулець" та підприємця, який займається аграрним бізнесом, Олександра Поворознюка внесли у базу центру "Миротворець". Звинуватили у розграбовуванні України. Олександр Поворознюк сказав Суспільному, що в цю базу вносяться відомості за гроші та що він звертатиметься до правоохоронних органів, аби вони перевірили цю інформацію.

"Я звертаюсь до генпрокурора України, міністра внутрішніх справ та СБУ, щоб перевірити факти, на основі яких я був внесений в цей сайт і дать відповідь народу", – сказав Поворознюк.

На сторінці з прізвищем Поворознюка на сайті "Миротворець" його звинувачують у наступному: "Мародер. Злодій. Усвідомлені дії, спрямовані на пограбування України. Щиро зізнався в тому, що багато і довго грабував державу. Вихваляється тим, що цим зробив свій статок”.

У досьє вказали, що у нього щонайменше три судимості: "Одна з яких за статтею 86 Кримінального кодексу України (“Розкрадання державного або колективного майна шляхом крадіжки. Таємне викрадення державного або колективного майна").

Що відомо

  • Олександр Поворознюк — український підприємець-аграрій. Генеральний директор ТОВ «Агрофірма П'ятихатська», президент ФК «Інгулець». У 2009-2010 роках — президент футбольного клубу «Десна» (Чернігів). Голова благодійного фонду «З людьми і для людей». Депутат Петрівської районної ради з 2010 року (Кіровоградська область). Член Партії відродження села. У 2022 році Поворознюк записав звернення до Президента України Володимира Зеленського, яке стало вірусним після того, як на нього був записаний DJ-мікс.
  • Я ніколи не крав у людей, тільки в держави", — говорив Олександр Поворознюк в одному з інтерв'ю.
  • "Миротворець" – центр дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного права. Український сайт та громадська організація, яка публікує дані про людей, котрих автори сайту вважають ворогами України. Є незалежною недержавною організацією. Сайт створено в грудні 2014 року українським політиком і активістом Георгієм Тукою.

Читайте також

  • Екскерівник єпархії УПЦ і кримінальний авторитет зі списку РНБО. Найпомітніші судові справи року на Кіровоградщині
  • Кропивничанина судитимуть за незаконне переправлення чоловіків через кордон
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок