12 волинян вийшли на акцію проти керівника Офісу президента

12 волинян вийшли на акцію проти керівника Офісу президента

12 волинян вийшли на акцію проти керівника Офісу президента
. UA.Волинь

У Луцьку біля будівлі обласної адміністрації відбулась акція проти керівника Офісу президента Андрія Єрмака. Волинські представники Національного корпусу України і активісти Національної дружини підтримали всеукраїнську акцію.

Такі самі акції відбулись сьогодні в Полтаві, Сумах, Дніпрі, Івано-Франківську.

Керівник обласного осередку Нацкорпусу Андрій Д’яченко розповів: учасники акції просять звільнити Єрмака. Письмове звернення передали Президентові через голову обласної адміністрації.

12 волинян вийшли на акцію проти керівника Офісу президента
12 волинян вийшли на акцію проти керівника Офісу президента. UA.Волинь

Керівник обласного осередку «Національний корпус України» Андрій Д’яченко: "Ця людина замішана в корупції через свого рідного брата. А також продавлює згубну для української державності ідею прямих переговорів з представниками окупованих територій."

В акції у Луцьку взяли участь 12 активістів, розповів Андрій Д’яченко. За дотриманням порядку стежили працівники поліції.

Очільник волинських патрульних Андрій Крутень не назвав точної кількості правоохоронців. З його слів, порушень під час протесту не було.

На сьогоднішній прес-конференції в Києві президент Володимир Зеленський прокоментував діяльність Андрія Єрмака на посаді керівника офісу:

Президент України Володимир Зеленський: "Пан Єрмак завжди був досвідченим юристом, пан Єрмак має саме ту освіту, яка потрібна голові Офісу. Як мені здається. Це інститут міжнародних відносин, міжнародне право, це є освіта пана Єрмака. Єрмак не є моїм кумом, він моя довірена особа. Я йому довіряю."

На прес-конференції президента Андрій Єрмак відмовив кореспондентці Суспільного коментувати Всеукраїнську акцію і свою відставку.

Що відомо:

  • Андрій Єрмак – український політик, юрист та кінопродюсер. Раніше був помічником нардепа від "Партії регіонів". Очолив Офіс Президента з 11 лютого цього року.
  • Раніше нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос оприлюднив відеозаписи, на яких чоловік, схожий на брата глави ОПУ Андрія Єрмака, проводить переговори про працевлаштування неназваних осіб на певні посади в органах влади.
  • Зеленський відповів на петицію про усунення з посади Єрмака. Хто призначав, той і звільняє.
На початок