Забудовник знав, що дім на Торговій в Одесі мав крен — Труханов

Забудовник знав, що дім на Торговій в Одесі мав крен — Труханов

Забудовник знав, що дім на Торговій в Одесі мав крен — Труханов
.

Забудовник завчасно знав про те, що будинок, який обвалився на Торговій, 20, мав крен. Про це заявив міський голова Одеси Геннадій Труханов під час позачергового засідання виконкому міської ради.

За його словами, він спілкувався з представником фірми-забудовника, яка проводила роботи за адресою Торгова, 22, біля будинку що обвалився.

"Якщо він побачив крен, це не означає, що він має його прибирати або щось робити, я маю на увазі в правових відносинах. Але у ділових, людських, треба було призупинити цю справу, допомогти провести експертизу і провести ті заходи, які не призвели б до обвалу", — зазначив мер міста.

Також Труханов заявив, що старий житловий фонд Одеси перебуває у поганому стані, а грошей у міста на його відновлення немає. За його словами, мешканці Одеси роблять прибудови без узгодження із міськими службами.

"Люди, які хочуть розширити свою житлову площу починають ліпити до старих будівель прибудови, балкончики, заводячи туди швелери достатньо важкі. Вони це роблять без усіляких експертиз. Просив би громадян, під час проведення таких робіт, узгоджувати та розуміти, що вони наражають на небезпеку не тільки себе, а й усіх мешканців будинку", — підкреслив Геннадій Труханов.

Нагадаємо, що будинок на Торговій, 20, обвалився 18 травня. Травмованих немає. Мешканців відселили до міських готелів, витрати покриє фірма-забудовник, розповів директор департаменту міського господарства Одеської міськради Дмитро Жеман.

Що відомо

На початок