У центрі Одеси обвалився будинок. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

У центрі Одеси обвалився будинок. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ

У центрі Одеси обвалився будинок. СУСПІЛЬНЕ | ВІДЕОНОВИНИ
. dumskaya.net

У центрі Одеси частково обвалився третій поверх будинку на вулиці Канатній, 6. Інформацію про це підтвердила речниця ГУ ДСНС України в Одеській області Ольга Сафронова.

Загиблих і травмованих немає, зазначили в ДСНС. На місці працюють рятувальники.

Момент обвалу будинку потрапив на відео:

За словами виконувачки обов’язків начальника Управління охорони об’єктів культурної спадщини Одеської облдержадміністрації Інни Ткачук, у будинку, який обвалився, проводили протиаварійні роботи.

"У жовтні 2019 року Департаментом, як спеціально уповноваженим органом культурної спадщини, було надано дозвіл на проведення зазначених робіт. Дозвіл був наданий на підставі погоджувальної проєктної експертизи, було заключено договори про авторський та технічний нагляд. Наразі, департаментом буде відібрано пояснення з авторського та технічного нагляду у розробників проєкту щодо виникнення цієї ситуації", - розповіла Інна Ткачук.

Начальниця управління не змогла сказати, які будуть санкції застосовані до авторів проєкту протиаварійних робіт, але запевнила, що вони "звичайно будуть".

В центрі Одеси обвалився будинок
В центрі Одеси обвалився будинок. dumskaya.net

В центрі Одеси обвалився будинок
В центрі Одеси обвалився будинок. dumskaya.net

В центрі Одеси обвалився будинок

За словами місцевої мешканки Наталі, два тижні тому в будинку розпочались будівельні роботи. Будівельники почали робити вікна.

"Вони зруйнували те, що люди укріпили. Вікна, які зараз відкриті, були закладені ракушняком, який був підтримкою кута", – пояснила Суспільному Наталя.

Заступник Одеського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергій Підгайний розповів, що за попередньою інформацією, будинок, частина якого обвалилась, знаходиться у Фонді Державного майна, був переданий в оренду приватній компанії. Тому міська рада очікує на отримання копій проєктів, аби визначити чи були порушення при виконанні робіт. "За попередніми даними, представник області був тут та казав про те, що проєкт не передбачає розбір віконних прорізів, а ми бачимо, що два віконні прорізи розібрані. Тому будемо дивитись за документацією. Дозвільний документ давала область",– стверджує Сергій Підгайний.

В центрі Одеси обвалився будинок

В центрі Одеси обвалився будинок

Начальник відділу агітаційно-пропагандистської роботи ДСНС України в Одеській області Сергій Решетняк, кореспондентам Суспільного розповів, що наразі прибиранням фрагментів будинку займається будівельна організація.

"Було встановлено, що сталось часткове руйнування стіни трьохповерхового будинку. Площа руйнування складає близько 100 квадратних метрів, руйнування на рівні першого і третього поверхів. На цій будівлі проводились ремонтні роботи. На щастя, загиблих та постраждалих немає", – зазначив Сергій Решетняк.

Будинок за адресою вулиця Канатна, 6 – це пам'ятка архітектури місцевого значення. Його побудували в 1893 році та використовували в якості товарного складу і гостинного двору.

На початок