У центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку

У центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку

У центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку
. УСИ

Частина житлового будинку обвалилася на вулиці Торговій, 20, в Одесі. Під завалами опинились декілька квартир.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС в Одеській області.

За даними служби, виклик ДСНС про часткове руйнування стіни будинку отримали близько 16:21. Як з'ясували на місці рятувальники, обвал стався з першого по четвертий поверхи.

Мешканців будинку, 8 людей, в тому числі 2 дітей, терміново евакуювали, уточнили в ДСНС. Співробітники служби надзвичайних ситуацій розбирають завали. На місці працюють 42 рятувальники та 10 одиниць техніки. Інформації щодо можливого перебування людей під завалами поки що немає.

Прибутковий будинок Бенетато за адресою Торгова, 20, звели в 1890 році. По сусідству була міська лазня. В 2019 році комплекс знесли задля будівництва 6-поверхового ТРЦ з паркінгом. Забудовник - "Некст Джен девелопмент". За даними ресурсу Youcontrol, серед засновників фірми вказана Аліна Смоляр - донька колишнього начальника представництва з управління комунальною власністю Одеської міської ради Едуарда Смоляра.

ОНОВЛЕНО:

За попередньою інформацією речниці Головного управління ДСНС в Одеській області Ольги Сафронової, загиблих та травмованих немає. Зі слів мешканців, усі встигли евакуюватися самостійно, як почули тріски стін. Внаслідок обвалу пошкоджено 8 квартир, зазначила речниця.

"На місці розгорнутий штаб з ліквідації. Енергетики знімають дроти, які були під напругою, а працівники "Зелентресту" знімають дерево і ми планово розпочинаємо роботи з ліквідації ситуації", - зазначив начальник головного управління ДСНС України в Одеській області Вадим Шулюк.

За даними начальника ГУ Нацполіції в Одеській області Олега Беха, обвал стався у 4-ох квартирах. Правоохоронці з'ясували перелік людей, які проживали у будинку. Вони встановили компанію, яка проводила будівельні роботи.

"За попередніми даними експертів, був невеличкий крен цього будинку і в результаті зсуву грунту, можливо, сталось падіння стіни. Наразі слідчі проводять огляд місця падінь, який триватиме до ранку", - пояснив Олег Бех.

Розповів, подію кваліфікували за ч.2 ст.272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України.

За словами Олега Беха, поліція чекає на людей поки вони зберуться та перевезе їх до місця тимчасового перебування, яке визначить мерія та забудовник.

ОНОВЛЕНО:

Як повідомили в ДСНС, частково пошкоджено 3 квартири (4, 3 та 2 поверхи. На першому поверсі арка), де проживало 17 осіб, які на момент обрушення були відсутні. З евакуйованими мешканцями працюють психологи ДСНС.

На місці працюють 86 чоловік та 23 одиниці техніки, і 2 кінологічні групи.

Станом на 20:00, відповідно до рекомендацій працівників Одеського державного інституту будівництва та архітектури, розбирання конструкцій призупинено. Так вирішили через загрозу нового обвалу. Місцезнаходження всіх мешканців встановлено, уточнили в ДСНС.

У центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку
У центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку. ОДА

В центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку
В центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку. Фото: пресслужба ДСНС

В центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку
В центрі Одеси обвалилась стіна 4-поверхового будинку. Фото: пресслужба ДСНС

Обвал Одеса
Обвал будинку на вулиці Торговій в Одесі. УСИ

У центрі Одеси обвалилась частина будинку
У центрі Одеси обвалилась частина будинку. УСИ

Що відомо

На початок