Начальника управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області звільнили з посади

Начальника управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області звільнили з посади

Начальника управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області звільнили з посади
. Фейсбук

Начальника управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Михайла Банка звільнили із займаної посади. Про це повідомили обранцю від Прикарпаття Ігорю Фрісу у відповідь на його депутатське звернення, - повідомив Суспільному нардеп.

У документі, який підписав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, йдеться: "Наказом департаменту стратегічних розслідувань від 15 травня 2020 року № 21 полковника поліції Банка М. В. звільнено із займаної посади". Звільненню з посади Михайла Банка передувало службове розслідування щодо його неправомірних дій.

Йдеться про конфлікт між єврейською громадою Коломиї й управлінням стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області, який полягав у тому, що поліція намагалася зібрати особисті дані єврейської громади іудейського ортодоксального віросповідання Коломиї та студентів єврейської національності, які навчаються у вишах Івано-Франківська та Коломиї. Про це голові релігійної громади Якову Заліщикеру з управління надіслали листа з відповідним проханням. Лист підписав начальник управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Михайло Банк.

Ігор Фріс так прокоментував цю подію: "Я бачив відповідь, і, відверто, вона мені не дуже подобається. Михайла Банка звільнено з посади і переведено, скоріш за все, на іншу. Нам треба знати, чи його звільнено зовсім, чи переведено на іншу посаду. Ми б хотіли побачити реакцію міністра на дії особи, діяльність якої, включно з міжнародними інституціями і різними посольствами, визнанна такою, яка не відповідає займаній посаді".

За словами народного депутата, має бути завершене службове розслідування, і за його результатами міністр має ухвалити рішення стосовно дисциплінарної відповідальності Михайла Банка.

"Але на сьогоднішній день поки немає рішення комісії, яка здійснювала перевірку його діяльності. Почекаємо, коли офіційно прийде відповідь на звернення, яка нам має прийти через систему електроного документообігу. І після цього будемо уточнювати, в який спосіб міністерство реалізувало свої повноваження в частині реакції на здійснення службового розслідування про його діяльність", - каже Ігор Фріс.

До слова, очільник Нацполіції України Ігор Клименко вибачився перед головою релігійної громади міста Коломиї за неправомірні дії своїх підлеглих.

На початок