У разі повного знеструмлення Луцька, у громаді відкриють пункти обігріву

У разі повного знеструмлення Луцька, у громаді відкриють пункти обігріву

У разі "блекаутуБлекаут — порушення звичайного режиму всієї або значної частини енергетичної системи, пов'язане із пошкодженням обладнання" у Луцькій громаді запрацюють 47 пунктів обігріву. Станом на 22 грудня, 32 із них вже облаштували, – повідомили у Луцькій міській раді.

32 пункти обігріву розміщені в укриттях закладів освіти та старостинських округах. В приміщеннях встановлені “буржуйки”, є запас дров, дизельні генератори, запас медикаментів, вода, чай та печиво.

Наступного тижня планують обладнати ще 15 таких пунктів обігріву. Усі пункти запрацюють лише у випадку повного знеструмлення.

Що відомо

  • У Луцькій громаді на випадок блекауту будуть працювати пункти обігріву, які облаштовують у школах і дитсадках. Станом на 13 грудня вони були облаштованні.
  • За добу 26 листопада до "пунктів незламності", розгорнутих волинськими рятувальниками, звернулися понад 1 350 людей. Завдяки електропостачанню від генераторів декілька дітей змогли зробити інгаляцію для лікування хвороби.
  • У Волинській області розгорнули загалом 117 стаціонарних та мобільних "пунктів незламності" на базі дитячих садків, шкіл, міських, селищних, сільських рад та мобільних пунктів Держслужби з надзвичайних ситуацій. Дізнатися їхні локації можна за посиланням.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок