За добу на Львівщині трапились три ДТП з пішоходами: травмованих доправили у лікарні

За добу на Львівщині трапились три ДТП з пішоходами: травмованих доправили у лікарні

За добу на Львівщині трапились три ДТП з пішоходами: травмованих доправили у лікарні
. Поліція Львівської області

Учора, 19 грудня, на Львівщині трапились три аварії за участі пішоходів. Травмованих, серед яких двоє жінок віком 74 та 57 років, а також 64-річний чоловік, госпіталізували. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівщини.

Перший випадок трапився близько 14:10 на перехресті вулиць Грушевського та Хмельницького у Ходорові. Тоді водій авто "Citroen Berlingo" наїхав на 74-річну жінку. Внаслідок ДТП вона отримала травми. Жінку доправили у лікарню.

Ще одна ДТП сталася близько 17:50 на вулиці Стуса у Червонограді. Як попередньо встановили правоохоронці, водій "Toyota Fortuner" збив 64-річного пішохода. Літній чоловік отримав травми. Його госпіталізували до медзакладу.

Також аварія трапилась опівночі на вулиці Шевченка у Львові. Тоді 19-річний водій автівки "Volkswagen Passat" збив 57-річну місцеву мешканку. Після цього юнак втік з місця події. Невдовзі патрульні розшукали водія. Травмовану доставили до лікарні.

За цими фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Якщо провину доведуть, водіям загрожує до трьох років обмеження волі з позбавленням водійських прав на три роки.

Правоохоронці встановлюють всі обставини подій. А також закликають мешканців дотримуватись правил дорожнього руху та використовувати у темну пору доби світловідбивні елементи.

"Це дасть змогу водієві розгледіти пішохода мінімум за 130 метрів, а не за критичні 10-30 метрів. А отже, виграти кілька секунд, щоб зупинитись. Як мінімум, щоб зберегти здоров'я. Як максимум, щоб зберегти життя", — каже перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Натомість водіїв просять бути уважними, під’їжджаючи до перехресть і пішохідних переходів.

Читайте також

ДТП за участю пішоходів: як уникнути у темну пору доби — пояснили у поліції

Через пожежу у приватному будинку біля Львова загинули двоє людей

На початок