Громади Кіровоградщини отримали 11 шкільних автобусів

Громади Кіровоградщини отримали 11 шкільних автобусів

Громади Кіровоградщини отримали 11 шкільних автобусів
. Суспільне Кропивницький

11 громад Кіровоградської області отримали шкільні автобуси. Їх передали громадам, де 2022 року утворили нові опорні школи та які передали автобуси на потреби Збройних сил України. Ці автобуси підвозитимуть учнів на навчання до опорних шкіл. Суспільне дізнавалось, хто саме отримав і хто дав гроші на їх придбання.

Автобуси отримали Благовіщенська, Гайворонська, Глодоська, Дмитрівська, Надлацька, Новгородківська, Новомиргородська, Новоукраїнська, Онуфріївська, Приютівська та Рівнянська громади.

Підвіз дітей до шкіл через воєнний стан не зупинився, бо учні вчаться за змішаною формою: очно і дистанційно, директорка обласного департаменту освіти Ельза Лещенко. За її інформацією, на автобуси витратили 26 мільйонів 400 тисяч гривень. 70% вартості оплатили з держбюджету: "2022 року держава виділила 18 мільйонів 800 тисяч для придбання шкільних автобусів, кожна громада виділяла 30% суми – 720 тисяч".

Громади Кіровоградщини отримали 11 шкільних автобусів
Суспільне Кропивницький

Рівнянська громада віддала на потреби військових шість з восьми шкільних автобусів. До вторгнення РФ вони возили 320 учнів, розповів сільський голова Олександр Пєшехонов: "Новий автобус підвозитиме дітей до рівненського ліцею №2 – близько сотні учнів. Наявний в громаді автобус робить два рейси, новий теж робитиме два".

З 11 сіл возять на навчання до опорних шкіл учнів в Глодоській громаді, сказала начальниця відділу освіти Оксана Коломійченко. З її слів, у громаді до повномасштабного вторгнення РФ було три автобуси, один віддали на потреби військових: "У нас дві школи, підвозимо 56 учнів. У сільській раді є мікроавтобус, який ми орендуємо, і підвозимо дітей до школи. Тому потреба в автобусі є".

Громади Кіровоградщини отримали 11 шкільних автобусів
Оксана Коломійченко. Суспільне Кропивницький

Водій Анатолій Моргун десять років возить дітей в школу. На такому автобусі, який передали громаді 19 грудня, сказав, працюватиме вперше: "Так, це класом вищий автобус. У нього є захист від пожеж – в моторному відсіку і там, де автономне опалення. А це безпека учнів. Воно вмикається автоматично, якщо пожежа чи щось таке. Ось це мені подобається".

Громади Кіровоградщини отримали 11 шкільних автобусів
Анатолій Моргун. Суспільне Кропивницький

Що відомо

За інформацією директорки обласного департаменту освіти, нині в Кіровоградській області дітей возять 263 автобуси. Потрібно ще 71.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок