ЄС виділить Львову 19,5 млн євро на будівництво соціального житла для ВПО

ЄС виділить Львову 19,5 млн євро на будівництво соціального житла для ВПО

ЄС виділить Львову 19,5 млн євро на будівництво соціального житла для ВПО
. Львівська міська рада

У межах програми "Незламні" ЄС виділить Львову 19,5 мільйонів євро на будівництво соціального житла для переселенців. Грантову угоду між Європейською комісією та Львівською міською радою підписали сьогодні, 19 грудня, у Брюсселі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У соціальному житлі тимчасово проживатимуть переміщені особи, які постраждали від війни та потребують реабілітації.

"Вперше таку велику суму Єврокомісія виділяє саме на місто. Цей грант є ще одним добрим знаком солідарності з Україною та українським народом", — каже міський голова Львова Андрій Садовий.

Два 8-поверхові будинки поруч із центром "Незламні" планують збудувати до початку зими 2023 року.

"ЄС надаватиме значущу підтримку для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, які виїздять із регіонів, постраждалих від війни. Ми разом збудуємо новий рівень програми "Незламні" у Львові для підтримки реабілітації жертв російської війни", — каже заступниця Генерального директора з питань політики сусідства та розширення ЄС, Керівниця групи підтримки України Катерина Матернова.

Місто має виділити земельну ділянку для соціального житла, підвести туди всю комунікацію та облаштувати благоустрій включно з бомбосховищем.

Читайте також

Зможуть оселитися 66 людей: на Львівщині відремонтували гуртожиток для переселенців

Центр "Незламні" отримав грант на один мільйон доларів

На початок