Німеччина виділить додаткові 100 млн євро енергетичної допомоги Україні

Німеччина виділить додаткові 100 млн євро енергетичної допомоги Україні

Німеччина, демонстрація проти агресії РФ в Україні, 6 квітня 2022 р.
. Демонстрація проти російської агресії в Україні у Німеччині, 6 квітня 2022 року, фото: AP

Німеччина виділить додаткові 100 млн євро для Фонду енергетичної підтримки України. Про це повідомило Посольство Німеччини в Україні у Twitter.

"Сьогодні (16 грудня — ред.) відбулася чергова масована атака Росії на цивільну енергетичну інфраструктуру України. Міжнародні партнери та Німеччина стоять пліч-о-пліч з Україною в ці темні години. Федеральне міністерство економіки і технології Німеччини відповідає на заклик, надаючи додаткові 100 млн євро для Фонду енергетичної підтримки України", — йдеться у повідомленні.

До кінця року фонд отримає 130 млн євро від Німеччини на нагальні потреби енергетичних компаній України, додали у Посольстві.

Що відомо про обстріл України 16 грудня

Зранку 16 грудня Росія атакувала ракетами Україну. Попередньо випустили 76 ракет, ППО знищили 60. Під час цієї атаки росіяни уперше запускали Ту-95 з Енгельса. Дронів не було, однак військові застосовували все, що у них було, зокрема СУ-35 та МІГ-31.

Внаслідок обстрілів було пошкоджено близько 9 станцій та підстанцій. У Києві сталися вибухи у Деснянському, Дніпровському та Голосіївському районах. Рух поїздів метрополітену зупинили на всіх гілках до кінця дня. Також через ракетну атаку РФ запровадили екстрені відключення світла.

Читайте також: Як зігрітися, що їсти, де знайти питну воду та як лишитися на зв'язку: поради на випадок блекауту

На початок