Війська РФ 16 грудня запустили ракети по Києву і області. Що відомо

Війська РФ 16 грудня запустили ракети по Києву і області. Що відомо

Важливо
Війська РФ 16 грудня запустили ракети по Києву і області. Що відомо
. Фото: Влада Прізова/Суспільне

Зранку 16 грудня війська РФ масовано атакували Україну. У Києві відомо про вибухи у трьох районах. У місті і в області працювала ППО. У столиці через російські обстріли виникли перебої з електро- і водопостачанням. На Київщині уламки збитої російської ракети пошкодили приватні будинки. Є потерпілі.

Станом на 14.00 п'ятниці 16 грудня з'явились дані, що внаслідок масованої атаки РФ 16 грудня пошкоджений об’єкт критичної інфраструктури та 9 приватних будинків у різних районах області. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. За його словами, у регіоні є троє постраждалих, одна людина у тяжкому стані. Усім надається необхідна допомога. На місцях працюють екстрені служби та представники органів місцевого самоврядування, щоб оцінити руйнування та якнайшвидше почати роботу з відновлення.

У повітряному просторі столиці було зафіксовано близько 40 ракет, із них силами ППО було знищено 37. Про це повідомили у Київській міській військовій адміністрації. Інформація щодо руйнувань та жертв у столиці уточнюється. Наразі відомо про одного постраждалого в Дніпровському районі, людині на місці була надана медична допомога без госпіталізації, додали в КМВА.

Зранку 16 грудня після оголошення повітряної тривоги сталися вибухи у Деснянському районі столиці. Усі служби їдуть на місце події, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Пізніше він заявив про ще два вибухи у Дніпровському і Голосіївському районах.

Війська РФ вкотре намагалися поцілити і зруйнувати критичну інфраструктуру Києва та області. Про це Суспільному розповіла речниця головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у місті Києві Світлана Водолага.

Мер Києва пізніше додав, що у зв'язку з пошкодженнями енергоінфраструктури в усіх районах столиці є перебої з водопостачанням. Фахівці працюють, щоб стабілізувати систему. Віталій Кличко закликав киян зробити запаси води на випадок тривалих перебоїв із водопостачанням.

Містяни можуть набрати воду з бюветів. Мапу об'єктів постачання безкоштовної питної води розробив Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА. Щоб переглянути адреси, необхідно натиснути на рядок "Вода" у додатку "Київ Цифровий". Переглянути мапу можна також зі смартфона або комп'ютера, перейшовши за посиланням.

Також у Києві через ракетну атаку РФ запроваджуються екстрені відключення світла, інформує компанія ДТЕК.

Заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко пояснив, що у зв’язку з влучанням російських ракет в енергооб’єкти в декількох областях України по всій країні вводяться аварійні відключення світла. За його словами, ДСНС, електрики і всі служби працюють на місцях. У разі потреби громадяни можуть користуватися "пунктами незламності", які розгорнуті по всій країні.

У Києві рух поїздів метро тимчасово зупинено на всіх гілках. Підземні станції працюють як укриття. Про це інформує пресслужба Київської міської державної адміністрації. Про відновлення руху повідомлять додатково.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко заявляє, що вибухи в Дніпровському та Голосіївському районі — робота ППО.

Сергій Попко ще раніше поінформував, що у Києві працюють сили протиповітряної оборони. Він закликав мешканців перебувати в укриттях до відбою повітряної тривоги.

На Київщині також працює ППО, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

Також є інформація, що поблизу Бучі силами протиповітряної оборони збито російську ракету. Про це повідомив бучанський міський голова Анатолій Федорук.

Уламки збитої ракети, запущеної Росією 16 грудня, виявили поліцейські Київщини. Ракету знищили сили ППО, написав у Telegram керівник поліції Київської області Андрій Нєбитов. Поліцейські оглядають місце події та фіксують наслідки обстрілу агресором.

Війська РФ 16 грудня запустили ракети по Києву і області. Що відомо
Війська РФ 16 грудня запустили ракети по Києву і області. Уламки ракети, збитої на Київщині 16 грудня. Фото: Андрій Нєбитов / Telegram

Уламки збитої російської ракети впали на приватні житлові будинки на території Броварської громади. Про це повідомив міський голова Ігор Сапожко. Пошкоджень зазнали дахи трьох будівель та паркани. На місці працюють фахівці усіх екстрених служб.

Падіння уламків збитої ворожої ракети на приватні житлові будинки на території Броварської громади
Фото: Ігор Сапожко / Telegram

Уламки збитої 16 грудня російської ракети на Київщині
Фото: Ігор Сапожко/Telegram

Інформацію про пошкодження приватних осель унаслідок російської атаки на Київщину 16 грудня підтвердила Суспільному речниця головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області Вікторія Рубан.

Керівниця пресслужби поліції Київщини Ірина Прянішнікова у коментарі Суспільному уточнила, що пошкоджені щонайменше 5 будинків, а також автівка. Є кілька потерпілих унаслідок ракетного удару по одному із районів. Зокрема, постраждав мешканець Київщини 57 р.н., у нього травма ноги, чоловік у реанімації. Поліцейські зафіксували збиття ракет у кількох районах області. Деталі поліція пообіцяла оприлюднити згодом.

Читайте також

Росіяни вперше запускали літаки з ракетами з Енгельса

Унаслідок атаки РФ пошкоджені енергооб‘єкти як на сході, так і на півдні країни — Галущенко

Україна збільшила ефективність ППО до 80% — Резніков

На початок