Росія може знову піти на Київ — Залужний

Росія може знову піти на Київ — Залужний

Росія може знову піти на Київ — Залужний
. Ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Фото: Офіс президента

Росія готує близько 200 тисяч нових військових і знову спробує атакувати Київ. Про це в інтерв'ю The Economist сказав головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

"Немає сумнівів, що вони знову підуть на Київ", — заявив він.

За словами Залужного, стратегічне завдання України — підготуватися до загострення війни, яке може статися наприкінці січня, або навесні. Росія може розпочати наступ не з Донбасу, а з боку Білорусі на Київ. Він не виключив і південний напрямок.

"Російська мобілізація спрацювала. Це неправда, що їхні проблеми настільки серйозні, що ці люди не будуть воювати. Вони будуть. Велить їм цар воювати, і вони воюють. Я вивчав історію двох чеченських воєн – це було те саме. Можливо, вони не настільки добре оснащені, але вони все одно становлять для нас проблему. За нашими оцінками, у них є резерв 1,2-1,5 млн осіб... Росіяни готують близько 200 тис. нових військових. Я не сумніваюся, що в Києві вони ще раз візьмуться", — наголосив головнокомандувач ЗСУ в інтерв'ю The Economist.

Що відомо про плани Росії захопити Київ

Президент Росії Володимир Путін ніколи не відмовиться від планів захопити столицю України та може спробувати зробити це вдруге, заявив командувач Об’єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв. За його словами, поки що прямої загрози Києву немає, однак Росія може спробувати накопичити та застосувати необхідні сили.

Наприкінці жовтня начальник ГУ розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що ознак щодо можливого наступу на Київ з Білорусі. Він підтвердив, що Росія перекидає до Білорусі свої підрозділи, але цієї кількості не достатньо для формування ударних угрупувань, які можуть здійснити наступ.

Читайте також

"Мені не потрібні ще сотні тисяч": Залужний розповів про мобілізацію в Україні

Залужний: Росія накопичувала ресурси для війни з Україною роками

На початок