Тест: чемпіонат 1
Тест: чемпіонат 1
Франція обіграла Марокко та стала другим фіналістом ЧС-2022: результат

Франція обіграла Марокко та стала другим фіналістом ЧС-2022: результат

Франція обіграла Марокко та стала другим фіналістом ЧС-2022: результат
. AP

У вирішальному поєдинку на "Ле Бле" очікує збірна Аргентини.

Франція стала другим фіналістом чемпіонату світу-2022 з футболу. У півфінальному матчі підопічні Дідьє Дешама обіграли Марокко - 2:0.

На шляху до свого другого півфіналу Мундіалю за чотири роки чинні чемпіони світу перемогли Польщу (3:1), а також здобули складну перемогу над збірною Англії (2:1).

Марокко натомість створив дні сенсації поспіль, від початку плей-оф вибивши з турніру Іспанію (0:0, пен. 3:0) та Португалію (1:0) та не пропустивши від обох європейських грандів жодного голу. Таким чином команда Валіда Реґраґі стала першою африканською збірною у півфіналах чемпіонатів світу в історії.

У фіналі на Францію очікує зустріч з Аргентиною, що у своєму півфіналі розгромила віцечемпіонів світу з Хорватії. Півфінальний матч 13 грудня закінчився з рахунком 3:0.

Читайте також: Аргентина розгромила Хорватію та стала першим фіналістом ЧС-2022: результат

Як пройшов матч Франція - Марокко

Підопічні Дешама вийшли вперед вже на п'ятій хвилині зустрічі. Після гострої атаки французів захисники Марокко залишили наодинці в штрафному Тео Ернандеса, який одним дотиком відкрив рахунок з меж воротарської зони.

Франція - Марокко
AP

Наприкінці першого тайму Марокко мав чудову нагоду відновити паритет. Після розіграшу кутового захисник Жавад Ель-Ямік завдав гострого удару через себе, після чого м'яч влучив у стійку воріт Уґо Льоріса.

Франція - Марокко
AP

У другій 45-хвилинці ініціативу в матчі захопило Марокко. Володіючи м'ячем понад 60% ігрового часу, команда Реґраґі діставалася воріт Льоріса, проте не змогла конвертувати перевагу в забиті м'ячі, ба навіть удари в площину.

Натомість вдруге забила Франція. За 10 хвилин до закінчення основного часу зустрічі Кіліан Мбаппе зібрав на собі одразу трьох захисників, протиснув м'яча до Рандала Коло Муані, який розстрілював Боно та встановив фінальний рахунок - 2:0!

Франція обіграла Марокко та стала другим фіналістом ЧС-2022: результат
AP

ЧС-2022. 1/2 фіналу

Франція - Марокко 2:0

Голи: Ернандес, 5, Коло Муані, 80

Що відомо

  • Франція - перша збірна за 20 років, що дісталася фіналу Мундіалю в статусі чинних чемпіонів світу. Востаннє це вдавалося Бразилії у 2002 році.
  • Фінал чемпіонату світу між Аргентиною та Францією буде зіграно в неділю, 18 грудня.
  • На Марокко очікує матч за "бронзу" світової першості проти Хорватії, який відбудеться в суботу, 17-го числа.
На початок