Суд продовжив Богуслаєву запобіжний захід. Адвокат подаватиме апеляцію

Суд продовжив Богуслаєву запобіжний захід. Адвокат подаватиме апеляцію

Суд продовжив Богуслаєву запобіжний захід. Адвокат подаватиме апеляцію
Вʼячеслав Богуслаєв у суді. Нікіта Галка/Суспільне

У середу, 14 грудня, Шевченківський райсуд Києва продовжив запобіжний захід колишньому керівнику компанії "Мотор Січ" В'ячеславу Богуслаєву. Він залишиться під вартою до 11 лютого.

Про це Суспільному повідомив адвокат Богуслаєва Руслан Волинець.

За його словами, засідання проходило в закритому режимі (через інформацію, що може містити державну таємницю — ред.) за присутності самого Богуслаєва.

"Суд частково задовольнив клопотання прокурорів. Ми точно подаватимемо апеляцію, як тільки отримаємо повний текст рішення", — сказав адвокат.

На минулому засіданні Волинець зазначав, що наполягатиме на зміні запобіжного заходу на домашній арешт, адже ризиків пов’язаних зі справою не вбачає, до того ж у Богуслаєва погіршується стан здоров’я.

Нагадаємо, СБУ підозрює колишнього керівника "Мотор Січі" В’ячеслава Богуслаєва у пособництві державі-агресору та колабораційній діяльності. За даними адвоката Волинця, розглядають два епізоди, які стались цього року. Нібито за участі Богуслаєва через треті країни "Мотор Січ" постачала, а в другому епізоді — збиралася поставити авіаційні двигуни до Росії.

Що відомо

  • 22 жовтня Служба безпеки України затримала В'ячеслава Богуслаєва, президента запорізького заводу "Мотор Січ" який спеціалізується на виробництві та ремонті авіаційних газотурбінних двигунів для гвинтокрилів та літаків.
  • 24 жовтня президента АТ "Мотор Січ" В'ячеслава Богуслаєва та керівника одного із департаментів Олега Дзюбу Шевченківський районний суд Києва взяв під варту. Обом фігурантам висунута підозра за двома статтями Кримінального кодексу України: 111-1 (колабораційна діяльність) та 111-2 (пособництво державі агресору).
  • Журналісти-розслідувачі проєкту "Схеми" з’ясували, що Богуслаєв має громадянство Російської Федерації, яке отримав ще у 2000 році. При цьому із часу набуття громадянства РФ Богуслаєв не лише був керівником корпорації "Мотор Січ", а й був довіреною особою кандидати в президенти України Віктора Януковича, з 2006 року був народним депутатом чотирьох скликань поспіль.
  • Крім того, будучи народним депутатом, Богуслаєв входив до складу комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони. Обіймаючи зазначені посади, В’ячеслав Богуслаєв мав доступ до державної таємниці.
  • 28 листопада 2022 року наказом Міністра оборони України генеральним директором підприємства ПАТ "Мотор Січ" був призначений Олексій Нікіфоров.
  • 30 листопада Київський апеляційний суд лишив без змін запобіжний захід В’ячеславу Богуслаєву, залишивши його під вартою.

Читайте також

Родина екскерівника "Мотор Січі" Богуслаєва володіє нерухомістю на мільйони євро — "Схеми"

На початок