Реабілітація ветеранів на прикладі Ізраїлю: у Києві провели тренінг для військових

Реабілітація ветеранів на прикладі Ізраїлю: у Києві провели тренінг для військових

Реабілітація ветеранів на прикладі Ізраїлю: у Києві провели тренінг для військових
. Фото: Марина Хонда/Facebook

Київ продовжує реалізовувати проєкти реабілітації та реінтеграції ветеранів, аби якнайшвидше повернути їх до мирного життя. У цьому допомагає досвід ізраїльської організації Brothers for Life. Її представник на тренінгу для військових у Києві поділився методиками роботи з різними категоріями ветеранів.

Про це повідомила заступниця голови Київської міськдержадміністрації Марина Хонда.

За її словами, діяльність Brothers for Life охоплює спортивну, психологічну, фізичну та соціальну реабілітацію учасників бойових дій, а працюють вони за принципом "рівний—рівному". В організації працюють лише колишні військові.

Досвід ізраїльських колег презентував у Києві для психологів і військових представник Brothers for Life Борис Сигал.

Завдяки роботі організації в Ізраїлі понад 80% ветеранів, які до них звертаються, вважаються реабілітованими та повністю реінтегрованими в мирне суспільство.

Як зазначила Марина Хонда, через Brothers for life пройшли більше 1000 ізраїльських ветеранів. Вони вже опікуються дванадцятьма українськими військовими, які перебувають на лікуванні в Ізраїлі.

Що відомо про підтримку ветеранів в Україні

У вересні 2022 року було оголошено про підписання Меморандуму про співпрацю між Асоціацією міст України та Міністерством ветеранів. Документ підписали голова Асоціації міст і мер Києва Віталій Кличко та міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна. Задокументована співпраця спрямована на надання соціального захисту, забезпечення соціальної та професійної адаптації, а також надання психологічної підтримки ветеранам.

В Україні вперше розробляється система онлайн-послуг для ветеранів. Про це повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

До одного мільйона гривень на розвиток власної справи — "Український ветеранський фонд" запускає програму фінансування бізнесу ветеранів російсько-української війни, їхніх родичів та родичів загиблих захисників.

З реабілітацією ветеранів Києву допомагає Польща. У польському місті Тарнув вже побували 100 киян-учасників бойових дій та їх найближчі родичі. Загалом таку реабілітацію в сусідній країні пройдуть 180 українських захисників.

У грудні стало відомо, що близько 100 тисяч киян воюють на фронтах за Україну, а з початку російського вторгнення загинули" 419 жителів столиці.

Читайте також

Від реформ і скорочень до віри людей у ЗСУ: полковник з Чернігова про реформи в армії

На початок