Батьки за очне навчання. На Кіровоградщині  школу облаштовують у приміщенні сільради

Батьки за очне навчання. На Кіровоградщині школу облаштовують у приміщенні сільради

Ексклюзивно
Батьки за очне навчання. На Кіровоградщині  школу облаштовують у приміщенні сільради
. Суспільне Кропивницький

У селі Куцеволівка Онуфріївської громади Олександрійського району школу облаштовують у приміщенні сільради, де є укриття. Вирішили робити це після звернень батьків дітей, незадоволених якістю дистанційного навчання – розповіла Суспільному начальниця відділу освіти селищної ради Наталія Кравченко. Суспільне дізнавалось, які умови для навчання створюють.

Навчальний рік для 108 учнів ліцею у Куцеволівці розпочався дистанційно, бо там немає укриття, розповіла директорка ліцею Ірина Коваленко.

У Куцеволівці на Кіровоградщині у приміщенні сільради облаштовують школу
Приміщення ліцею в Куцеволівці. Суспільне Кропивницький

Зі слів директорки, отримує скарги від батьків щодо дистанційного навчання: "Через перебої з електропостачанням, інтернетом і мобільним зв'язком батьки ініціювали звернення щодо відновлення навчання в очному форматі".

Просять виконавчий комітет селищної ради надати для навчання дітей інше приміщення, сказала директорка: "В оренду на час дії воєнного стану та шість місяців після його закінчення. Але з обов’язковою вимогою закінчення навчального року".

Нині класи для навчання учнів облаштовують у приміщення сільради, де є укриттяОбов'язкова умова для очного навчання на період дії воєнного стану. на випадок повітряної тривоги. Воно розраховане на 50 людей, розповіла староста села Любов Перепеляк: "Тут є освітлення, інтернет, запасний вихід. Буде два біотуалети, їх закупили. Пофарбуємо тут, на підлозі буде лінолеум".

У Куцеволівці на Кіровоградщині у приміщенні сільради облаштовують школу
Укриття у приміщенні сільради. Суспільне Кропивницький

У будівлі, показала староста, завершують ремонт: "Кабінет, де раніше працювали землевпорядник, соціальний працівник і був пункт цивільної оборони, облаштовуємо для другого і сьомого класів".

У колишньому кабінеті сільського голови буде клас для початкової школи.

У кімнаті, де була телефонна станція, облаштовують вбиральню, котельня і кабінет медичної сестри. В приміщенні зробили водопровід і каналізацію.

У Куцеволівці на Кіровоградщині у приміщенні сільради облаштовують школу
Ремонт у приміщенні сільради. Суспільне Кропивницький

Начальниця відділу освіти Онуфріївської громади розповіла, що перед початком ремонту у будівлі повністю замінили систему опалення. Село не газифіковане. Встановили енергозберігаючий котел, опалюватимуть дровами: "Селищна рада виділила 200 тисяч гривень".

Меблі зі школи перевезуть до сільради у грудні. Очне навчання для школярів планують відновити з січня.

Читайте також

  • Кропивницькі учні підуть на канікули в останній тиждень грудня.
  • Кропивницькі школярі написали вірші для збірки про Україну, військових та перемогу.
  • Історії улюблених іграшок дітей-переселенців показала на світлинах кропивницька фотографиня.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок