Миколаївці долучились до акції #Стопкультурнийкарантин

Миколаївці долучились до акції #Стопкультурнийкарантин

Миколаївці долучились до акції #Стопкультурнийкарантин
. Суспільне Миколаїв

Дванадцятого травня в Миколаєві відбулась акція "Стоп культурний карантин". На вулиці Московській зібралися культурні діячі міста, режисери, звукорежисери, працівники івент-агенцій тощо.

Акція стартувала о 22-й. Ввімкнули спрямовані в небо промені світла. Учасники акції таким чином звертаються до влади, щоб пояснили, у який із етапів виходу з карантину потрапить галузь культури.

До акції долучився співорганізатор та ведучий заходів у Миколаєві Ігор Воронцов.

Ми нічого не вимагаємо від влади. Ми просимо владу розповісти, як галузь культури буде виходити із карантину.

- Колись карантин закінчиться, то було б непогано трохи раніше отримати план, за яким ми будемо виходити із карантину. Для нас це серйозна криза, - каже співорганізатор акції Дмитро Опішанський.

- Питання щодо проведення масових заходів має вирішуватися на всеукраїнському рівні, - говорить начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міської ради Юрій Любаров. - Та влада, яка є на місцях сьогодні, мала б щось робити, якщо б були правила виходу із карантину, якщо б нам давали якісь повноваження. Сьогодні цих повноважень немає.

- Я не вважаю, що сьогодні треба вже говорити, про проведення великих масових заходів, концертів. Це організовувати ще рано, але щось потрібно робити. Є форми роботи в шоу-бізнесі, в культурі, які вже можна сьогодні потрохи запускати. Але сьогодні нас не бачать, - каже Юрій Любаров.

Подібна акція відбулась і в інших містах України.

Авторка: Вікторія Андрушків

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

На початок