У Дніпрі ініціювали збір підписів за відкриття дитсадків з 1 червня

У Дніпрі ініціювали збір підписів за відкриття дитсадків з 1 червня

У Дніпрі ініціювали збір підписів за відкриття дитсадків з 1 червня
.

Жителька Дніпра ініціювала збір підписів за відкриття дитячих садків з 1 червня з дотриманням певних вимог. Відповідна електронна петиція зареєстрована в системі місцевих петицій 12 травня.

За словами авторки Євгенії Батрак, дитсадки могли б відновити роботу за умови перебування дітей лише у своїх групах без відвідування актового та спортивного залу, харчування лише у своїй групі, обов’язкового вимірювання температури та огляду дітей при прийомі в групу.

«Вважаємо, що перебування дітей в умовах дитячих садочків набагато безпечніше, аніж перебування їх на роботі та у громадському транспорті разом з батьками. Дитячі майданчики міста переповнені дітьми. То чому ж закриті дитячі сади? Громадянам необхідно відновлювати нормальний ритм життя. Але за даних умов закриття дитячих садочків є додатковою цьому перешкодою», – йдеться в петиції.

У мерії Дніпра поки цю ініціативу не коментували. Орган місцевого самоврядування може розглянути петицію, зареєстровану в системі, коли вона набере 1 тисячу голосів.

Станом на 13 травня документ підписали близько 300 людей.

Міський голова Дніпра Борис Філатов у зверненні до містян на своєму Ютубі заявив, що місто не може водночас скасувати карантин: відкрити дитсадки, запустити транспорт тощо.

У Дніпрі ініціювали збір підписів за відкриття дитсадків з 1 червня

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Україна виходитиме з карантину в п’ять етапів. Заклади освіти відкриватимуть на четвертому етапі. Його запустять за умови, коли щодня буде менше п’яти випадків зараження коронавірусом на область, не пов’язаних між собою, і така ситуація зберігатиметься протягом десяти днів.

Тоді ж запустять громадський транспорт, спортзали, заклади культури й ТРЦ.

На цю тему: Відкриття дитсадків та внутрішніх авіарейсів залежить від громадського транспорту — МОЗ

Відомо:

  • Станом на 13 травня в Україні зареєстровано 16 425 випадків коронавірусної інфекції COVID-19, з них нові — 402. Загалом одужало 3718 осіб, летальних — 439 випадків.
  • За останню добу зареєстровано 402 нових хворих на COVID-19, з них 25 дітей та 94 медпрацівники. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, наразі госпіталізовано 174 особи, летальних випадків 14. Загалом серед хворих 1130 дітей та 3208 медпрацівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитсадки у Чернігові найближчим часом не відкриють

На початок