Російські ЗМІ заявили про обстріл комбінату "Слава"

Російські ЗМІ заявили про обстріл комбінату "Слава"

Російські ЗМІ заявили про обстріл комбінату "Слава"
. Фото: novostivl.ru

Російські засоби масової інформації повідомили про атаку на комбінат "Слава", розташований у Брянській області за 80 кілометрів від кордону з Україною.

Зокрема, про це пише Telegram-канал Baza

"У Брянській області безпілотники атакували комбінат "Слава". Вони впали за кілька метрів від резервуарів з паливом", — йдеться у повідомленні.

За даними видання, комбінат, що знаходиться за 80 кілометрів від кордону Росії та України, був атакований у ніч на 6 грудня.

"На територію комбінату залетіли близько двох безпілотників — вони впали і вибухнули за три метри від резервуарів з дизельним паливом", — зазначається в дописі.

Baza стверджує, що на той момент п'ятитонні резервуари були порожні, через що серйозної пожежі вдалося уникнути.

Раніше комбінат "Слава" вже піддавався атакам за допомогою безпілотників. 30 листопада після атаки БПЛА на території комбінату спалахнули три резервуари.

Що відомо

  • 5 грудня російські ЗМІ повідомили, що у Росії невідомий безпілотник впав на літаки на аеродромі Саратовської області. Крім того, на аеродромі у Рязанській області вибухнув бензовоз, три людини загинули. Губернатор Саратовської області Роман Бусаргін після новин про вибух безпілотника на аеродромі заявив, що "підстав для занепокоєння немає".
  • Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі каналу Freeдом зазначив, що "сталися "хлопки", які все частіше на території Росії відбуваються". Але "як би ворог не хотів — ми ще нічого не починали", додав він.
  • Увечері 5 грудня Міністерство оборони Росії офіційно прокоментувало вибухи на російських аеродромах в Енгельсі та Рязані. Там заявили, що ударів завдав "київський режим". Також МО РФ підтвердило загибель трьох та поранення чотирьох російських військових унаслідок інциденту поблизу Рязані.
  • Андрій Юсов, речник Головного управління розвідки Міноборони України, у коментарі Суспільному зазначив, що усе що відбувається на території держави-агресора — "це відповідальність держави-агресора".

Читайте також

Наслідки масованої атаки РФ, в ООН заявили про понад 6700 загиблих цивільних українців. 286 день війни. Онлайн

Удари України по аеродромах в глибині Росії свідчать про винахідливість ЗСУ — The Guardian

Україна може зірвати атаки РФ на цивільну інфраструктуру — ISW

"Одні з найбільш стратегічно значущих провалів": Британська розвідка оцінила наслідки атак на аеродроми РФ

На початок