Міноборони Росії звинуватило Україну в обстрілах аеродромів в Енгельсі та Рязані. В українській розвідці відреагували

Міноборони Росії звинуватило Україну в обстрілах аеродромів в Енгельсі та Рязані. В українській розвідці відреагували

Міноборони Росії звинуватило Україну в обстрілах аеродромів в Енгельсі та Рязані. В українській розвідці відреагували
. Речник російського Міноборони Ігор Конашенков, архівне фото: Getty Images

Міністерство оборони Росії офіційно прокоментувало вибухи на російських аеродромах в Енгельсі та Рязані. Там заявили, що ударів завдав "київський режим". У Міністерстві оборони України прокоментували заяву.

У заяві Міноборони РФ 5 грудня ідеться, що "київським режимом, з метою виведення з ладу російських літаків Дальнєй авіації, були здійснені спроби ударів реактивними безпілотними літальними апаратами радянського виробництва по військових аеродромах "Дягілєво" в Рязанській області та "Енгельс" Саратовської області".

Далі Міноборони Росії заявляє, що російське ППО "перехопило українські безпілотники". І в результаті падіння та вибуху "незначно пошкоджено обшивку корпусу двох літаків".

"Троє російських військовослужбовців, які перебували на аеродромі, зазнали смертельних поранень. Ще четверо військовослужбовців, які отримали поранення, доставлені до медичних закладів, де їм надано всю необхідну медичну допомогу", — додали в МО Росії.

Там також заявили, що попри спроби "київського режиму" зірвати "терористичним актом" бойову роботу російської "Дальньої авіації", сьогодні близько 15.00 години росіяни завдали по Україні масованого удару високоточною зброєю.

"Цілі досягнуто. Усі призначені 17 об'єктів вражені. Унаслідок удару порушено перекидання залізничним транспортом резервів ЗСУ, іноземних озброєнь, військової техніки та боєприпасів до районів бойових дій", — відзвітували у російському міністерстві.

Позиція України

Андрій Юсов, речник Головного управління розвідки Міноборони України, у коментарі Суспільному зазначив, що усе що відбувається на території держави-агресора — "це відповідальність держави-агресора".

"Постійний безлад, “бавовна” на військових об’єктах свідчення деградації військової інфраструктури та оборонного комплексу, який ми спостерігаємо на території Російської Федерації. Очевидно, що ця деградація лише набирає обертів. Все інше ми не можемо, ані підтвердити, ані спростувати", — додав він.

Раніше в ЗСУ, коментуючи вибухи в Енгельсі та Рязані заявили, що "як би ворог не хотів — ми ще нічого не починали".

Зазначені аеродроми знаходяться на відстані близько 600 і 750 км від кордону України.

Вранці в понеділок, 5 грудня, повідомлялось про атаку безпілотника на авіабазу "Енгельс" у Саратовській області Росії. Також уранці 5 грудня на аеродромі "Дягілєво" під Рязанню вибухнув бензовоз. Після вибуху почалася пожежа.

Удень росіяни здійснили черговий масований удар по Україні, випустивши понад 70 ракет. ППО збили більшість російських ракет, РФ влучила в енергооб'єкти в трьох областях України.

Також у Молдові поблизу міста Бричани, що неподалік українського кордону, виявили ракету, повідомили в МВС країни.

Війна. Усі новини
На початок