Юрай Санітра – про виступ українських біатлоністів у спринті та "психологічний імпульс" для Лесюка

Юрай Санітра – про виступ українських біатлоністів у спринті та "психологічний імпульс" для Лесюка

Ексклюзивно
Юрай Санітра – про виступ українських біатлоністів у спринті та "психологічний імпульс" для Лесюка
. Сергій Захарченко

Ексклюзивний коментар тренера чоловічої команди з біатлону для Суспільне Спорт.

Чоловіча збірна України з біатлону взяла участь у першому спринті нового сезону Кубка світу 2022/23, що відбувся в межах стартового етапу в фінському Контіолагті. Через проблеми з коліном, які загострилися в день естафетної гонки, цей старт пропускав капітан команди Дмитро Підручний.

Найкращий результат серед українців показав Артем Прима, який припустився однієї хиби та замкнув топ-30. Другим серед українців був Богдан Цимбал (36-те місце), третім без жодної хиби – Тарас Лесюк (40). Антон Дудченко, який був найсильнішим з команди в індивідуальній гонці, зупинився лише на 59-ій сходинці та з двома штрафними колами. Не відібрався до гонки переслідування лише Денис Насико, який фінішував 84-им.

Суспільне Спорт – ексклюзивний транслятор Кубка світу з біатлону. Дивіться всі гонки сезону наживо на сайті Суспільне Спорт – тут.

Результати українських біатлоністів в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт оцінив тренер чоловічої збірної Юрай Санітра.

Читайте також: Артем Прима замкнув топ-30 чоловічого спринту Кубка світу в Контіолагті: результати гонки

Зокрема, Санітра відзначив результат біатлоніста Тараса Лесюка. Посівши 40-е місце у спринті, він вдруге у кар'єрі кваліфікувався до гонки переслідування на рівні Кубку світу. До цього біатлоніст лише одного разу відбирався до персьюту: на етапі в Ансі минулого сезону.

Що сказав після гонки Санітра

  • Про враження від спринту

"Зі стрільбою впоралися добре, особливо Лесюк потішив. Дудченко та Насико зробили по дві хиби. Не тішить нас, що багато програли на трасі. Особливо це не схоже на Дудченка: це був не його день.

Але загалом якщо говорити про команду, троє хлопців – в очкахДо рейтингу Кубка світу зараховуються очки за топ-40 місць.. Тому можу бути задоволений першим Кубком. Усі, хто пройшли, стартуватимуть у гонці переслідування. Нам потрібні тренування та контактний старт".

  • Про проблеми з ходом

"На хід міг вплинути фізичний стан. Можливо, те, що було дуже холодно. На початку сезону в нас завжди були проблеми з тим, щоб розбігтися на такому рівні. Зараз іще не готові так".

Читайте також: Юрай Санітра – про "прикрі 17 секунд" у першій естафеті, втрату Підручного та можливі заміни у складі
  • Про виступ Артема Прими

"Артем і в естафеті виступив добре. Якщо не заважатимуть його проблеми [зі старою травмою], буде підійматися. Я його знаю: від старту до старту він бігтиме краще".

  • Про вдалу стрільбу Тараса Лесюка

"Тарас цього сезону піднявся, що стосується якості стрільби. Він уже на тренуваннях [проявляє себе] значно краще, ніж минулого року. Йому потрібен досвід. Це буде для нього великий психологічний імпульс".

  • Про новини щодо Дмитра Підручного

"Чекаємо на переїзд в Австрію. Там уже маємо домовленість зі спортивною клінікою, що йому зроблять обстеження. У вівторок чи середу має бути інформація, що з ним".

Читайте також: "Біг з великим болем". Підручний пропустить заключні старти у Контіолагті та під питанням на етап у Гохфільцен

Що далі

  • 3 грудня (субота), 14:45. Спринт, жінки (7.5 км)
  • 4 грудня (неділя), 13:15. Переслідування, чоловіки (12.5 км)
  • 4 грудня (неділя), 15:15. Переслідування, жінки (10 км)
Читайте також: Трансляція біатлону на Суспільне Спорт: як і де дивитися гонки, уся ключова інформація
На початок