На 8 тисяч збільшилось звернень до Сумського обласного центру зайнятості

На 8 тисяч збільшилось звернень до Сумського обласного центру зайнятості

На 8 тисяч збільшилось звернень до Сумського обласного центру зайнятості
. Фото: Суспільне (ілюстративне)

На 8 тис. збільшилось кількість звернень до Сумського обласного центру зайнятості, у порівняні з цим же періодом у 2019 році.

Про це в ефірі "Теми дня" розповів директор Сумського обласного центру зайнятості Володимир Підлісний.

"З цих 8 тисяч, які звернулися до служби зайнятості, близько 21% людей, які не працювали більше року, але звернулись до служби зайнятості. Ми припускаємо, що це люди, які повернулися з-за кордону", – каже Володимир Підлісний.

За його словами, зараз центр зайнятості нараховує грошову допомогу на перший день після звернення. Раніше це робили на сьомий. Станом на початок травня в центрі є 1600 вакантних посад з середньою ціною в 5,9 тис. грн.

Детальніше про те, як пандемія ймовірно вплине на вибір українців, де працювати – з політологинею та координаторкою проєкту щодо зайнятості населення праценадлишкових територій Сумської області Андріана Костенко – говорили в "Темі дня".

Що відомо:

  • Станом на 13 березня в Україні офіційно зареєстровано понад 486 тисяч безробітних, 197 тисяч з яких зареєструвалися протягом останніх двох місяців.
  • У Національному банку заявили, що на тлі послаблення карантинних обмежень українці стали частіше шукати роботу за кордоном.
  • У Сумському центрі зайнятості станом на 4 травня за 4 дні реєструють стільки безробітних, скільки до карантину за місяць і говорять про зростання розриву між попитом і пропозицією.
  • 12 травня під Сумською міською радою мітингували підприємці, що працюють на речових ринках у Сумах. Вони вимагали дозволу поновити торгівлю.
На початок