105 мільйонів: на що громади Чернігівщини планують витратити кошти від Київради?

105 мільйонів: на що громади Чернігівщини планують витратити кошти від Київради?

105 мільйонів: на що громади Чернігівщини планують витратити кошти від Київради?
. Фото: Getty Images

Придбання будинків для погорільців та облаштування шелтерів Шелтер — місце, де тимчасово проживають люди, які постраждали від військових дій, домашнього насилля, шахрайств.для внутрішньо переміщених осіб, – Суспільне спитало у голів громад Чернігівщини, на що вони планують витрачати кошти від Київради.

Нагадаємо, 24 листопада Київрада ухвалила рішення про виділення 215 мільйонів гривень на відбудову міст і селищ, що зазнали значних руйнувань внаслідок російської агресії.

Понад 100 мільйонів гривень з цієї суми має отримати Чернігівщина.

Чернігів

Однак юридично процедура досі не завершена, повідомили Суспільному у пресслужбі Чернігівської міської ради, її ще має погодити Міністерство фінансів України. Відповідне звернення до Мінфіну затвердили депутати міськради на засіданні сесії 30 листопада.

"За ініціативи Київського міського голови Віталія Кличка було винесено питання на розгляд Київської міської ради про виділення 100 млн грн з дуже простою аргументацією: якби місто Чернігів не стало на захист України і не затримало в лютому-березні тисячі російських окупантів, відповідно, і вони б прийшли до Києва, то руйнування інфраструктури Києва було б в десятки разів вищим", — сказав Владислав Атрошенко.

Згідно з рішенням Київради Чернігів має отримати на відновлення 100 мільйонів гривень. Перелік об’єктів, які ремонтуватимуть за столичні кошти, обіцяють оприлюднити, щойно гроші надійдуть на рахунки.

Городнянська громада

Два мільйони гривень від Київради може отримати Городнянська територіальна громада. Тут, за словами голови Андрія Богдана, дотацію мають намір витратити на облаштування гуртожитку для розміщення тимчасово переміщених осіб з прикордоння.

Новгород-Сіверська громада

У бухгалтерії Новгород-Сіверської ради Суспільному повідомили, що гроші, якщо вони надійдуть, підуть на відновлення зруйнованої інфраструктури. Куди саме планують направити гроші тут не знають, оскільки голова міської ради Людмила Ткаченко у відрядженні.

Коропська громада

Коропська громада, яка претендує на отримання 500 тисяч гривень допомоги від столиці, планує вкласти гроші або в покращення транспортного забезпечення, або в облаштування шелтеру для ВПО.

За словами голови Володимира Куніцина, нині в громаді зареєстровані 2138 переміщених осіб. Серед них є переселенці зі сходу України, зокрема, з Херсона, Бахмута, Енергодара та Харкова.

Семенівська громада

У Семенівці мають витратити 500 тисяч гривень, отриманих від Київради, на придбання житла для родин, чиї домівки згоріли або були зруйновані внаслідок повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Голова громади Сергій Деденко говорить, що за ці гроші можливо купити 2-3 будинки в громаді.

Читайте також

"Наташа, твій син у списку", – розповідь матері нацгвардійця, якого повернули з полону РФ

Підписуйтесь на Суспільне Чернігів і на інших платформах: Telegram, Facebook, Viber, YouTube.

На початок