Європа має застосувати до "Вагнера" такий же підхід як і до ІДІЛ — очільник МЗС Естонії

Європа має застосувати до "Вагнера" такий же підхід як і до ІДІЛ — очільник МЗС Естонії

Ексклюзивно
Європа має застосувати до "Вагнера" такий же підхід як і до ІДІЛ — очільник МЗС Естонії
. Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу. Фото: AP

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що Європа має застосувати до організації "Вагнер" такий підхід як і до організації ІДІЛ.

"Це означає, що якщо людина їде Європою і вона причетна до діяльності ІДІЛ, або фінансує її будь-яким чином, це вже означатиме кримінальний злочин. Отож заборонити їм перебувати у Європі та заморозити їхні активи. Тобто підхід має бути цілісним у тому контексті, що організації подібного типу до "Вагнера" є суто терористичними. А членство в такій терористичній організації має бути кримінальним діянням”, — сказав очільник естонського дипломатичного відомства в інтерв'ю Суспільному.

Читайте також: "Києву потрібен щит, щоб захистити людей". Інтерв’ю з очільником МЗС Естонії Рейнсалу

Раніше Урмас Рейнсалу передав до Гааги наручники для засновника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина. Зробив він це після того, як Пригожин надіслав до Європарламенту “окривавлену” кувалду через новину про можливе визнання його ПВК терористичною організацією. Саме кувалду "вагнерівці" використовують для показових страт. Так, нещодавно вони стратили кувалдою в'язня-"вагнерівця", який здався у полон ЗСУ й заявив, що хоче воювати на боці України.

Приватна військова компанія Вагнера — неофіційна військова організація, яка не входить до регулярних збройних сил Росії та не має жодного юридичного статусу. Одними з джерел фінансування ПВК в медіа називають зокрема бізнесмена Євгена Пригожина, наближеного до президента Росії Володимира Путіна.

Читайте також

Розвідка: командування російських ПВК — це колишні бійці спеціального призначення

Пригожин формує військові структури у Бєлгородській та Курській областях — ISW

На початок